Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/02/2020 13:45:35 - 13/02/2020 13:45:35 - 10665 Okunma

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Süleyman DİRİL, Arı Yetiştiriciliği Girişimcisi Emrah AKOL ve Zeki KAPTAN, 12 Şubat 2020 Çarşamba günü Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette; Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında “Gıda” alanında pilot Üniversite olmamız dolayısıyla Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Süleyman DİRİL ve beraberindekiler Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü tebrik etti.

Ziyarette, Bölgesel Kalkınma Odağında arıcılık ve arı ürünleri konusunda yapılacak ortak araştırma, proje ve iş birliklerine dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR görüşmede, Trakya’nın verimli toprakları ve elverişli iklimi ile Ülkemizde tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgeler arasında yer aldığını belirtti. Bölgenin coğrafi yapısı ve tarım ürünlerindeki çeşitliliğin arıcılık için uygun koşulların sağlanmasına yardımcı olduğunu da dile getiren ŞENGÖRÜR, “Kırklareli’nde çiçek balı üreticiliği, ilkbahar dönemi ile başlamakta ve yaz döneminin sonuna kadar devam etmektedir. Özellikle çiçek balı üretimi açısından ilkbahar döneminde değişik kaynaklı bitkilerin ve yağlık bir bitki olan kanolanın çiçeklenme zamanı önem taşımaktadır. Bununla birlikte yaz döneminde bölge açısından büyük öneme sahip ayçiçeği bitkisinin çiçeklenme dönemi, arıcılık ve çiçek balı üreticiliği için en büyük kaynaktır. Bunun dışında bölgede ayrıca meşe balı üreticiliği yapılmakta ve bu bal sahip olduğu yüksek besin değerinden dolayı son dönemde giderek artan bir önem kazanmaktadır.

Biz de bu hususta Pilot Üniversite olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Bal ve Arı Üreticileri Birliği ile bölge halkı işbirliğinde Bölgemizde arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılarak kalitenin arttırılması, gerekli analizlerin yapılması, üretilen ürünlerin tanıtımının yapılması ile gerekli eğitim desteğinin sağlanması noktasında öncülük edeceğiz” dedi.

Bölgesel Kalkınma İhtisaslaşma Ziyaret KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
BÖLGESEL KALKINMA KAPSAMINDA REKTÖRÜMÜZ ŞENGÖRÜR’E ZİYARET
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.