Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/02/2020 11:24:30 - 17/02/2020 11:24:30 - 12294 Okunma

Trakya Bölgesi’nde girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençleri teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik etmek amacıyla Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, TİM-TEB Girişim Evi ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği çerçevesinde 12-13 Şubat 2020 tarihlerinde Yeni İşim Girişim Programı Idea to Product Yenilikçi İş Fikri Bulma Eğitimi” düzenlendi.

“Yeni İşim Girişim Programı” nın Üniversitemizdeki 2019-2020 eğitim öğretim dönemi faaliyetleri kapsamında Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen eğitim, Girişim Merkezi İstanbul Koordinatörü Hazal IŞITMAN tarafından verildi.

Eğitimde öğrencilerimize girişimcilik ekosistemi hakkında bilgiler verilerek; öğrencilerimizin prototipleme becerisi kazanmaları, pazarı anlamaları ve araştırma yapma yöntemlerini öğrenmeleri amaçlandı. Sektörde öncü firmaların da kullandığı “desing thinking” yöntemi ile öğrenciler, yenilikçi iş fikirleri bulmaya çalıştı.

İki gün süren eğitimin birinci gününde tasarım odaklı düşünce ekseninde ekipler oluşturuldu. Ardından ekiplerden beyin fırtınası yaparak deneyim, yetenek, kaynaklar, hobiler, ilgi alanları ve teknoloji fikirleri ile iş zarı oluşturmaları istendi. Eğitimin ikinci gününde ise oluşturulan prototipin pazar araştırması yapıldı.

Yeni İşim Girişim Eğitim KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE “IDEA TO PRODUCT” YENİLİKÇİ İŞ FİKRİ BULMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.