Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/02/2020 09:00:10 - 21/02/2020 09:00:10 - 9419 Okunma

Üniversitemiz ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında TR21/19/SODESGPD/0015 “Nesiller Arası Mesleki Gelişim Merkezi – NEGEM” başlıklı proje sözleşmesi imzalandı.

Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda 19 Şubat 2020 Çarşamba günü gerçekleşen törende sözleşmenin imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN tarafından atıldı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Üniversitemiz bünyesinde kurulacak “Nesiller Arası Mesleki Gelişim Merkezi – NEGEM” ile Kırklareli’ndeki farklı yaş gruplarındaki dezavantajlı kesimlerin yaşam koşullarının desteklenmesine yönelik sosyal faaliyetlerin yürütülmesinin amaçlandığını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, bu kapsamda proje ortakları olan Kırklareli Valiliği ile Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’ne de teşekkürlerini sundu.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN ise gerçekleştirilecek projenin toplumun gelişmesi açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaparak diğer illere ve üniversitelere model olabilecek bir proje olduğunu belirtti.

“Nesiller Arası Mesleki Gelişim Merkezi – NEGEM” projesi ile “0-18 yaş aralığındaki çocukların gelişimsel tarama, destek ve izlemleri yapılarak erken tanının sağlanması ve izlenimin yapılması; 65 yaş ve üzerindeki yaşlıların yeni uğraşıları öğrenmeleri, var olan mesleklerini devam ettirmeleri ve üretime katkı verebilmeleri sağlanarak sosyalleşmelerini kolaylaştırması ve sosyal entegrasyonlarının arttırılması; Çocuk ve yaşlı ailelerine/bakım verenlere eğitim ve danışmanlık yoluyla koruyucu ve destekleyici hizmetler sunulması; Görünürlük veya eğitimler yoluyla toplum farkındalığının arttırılması” hedeflenmektedir.

Proje çerçevesinde açılması planlanan NEGEM’de yapılacak faaliyetler yoluyla Kırklareli’ndeki farklı yaş gruplarındaki bireylere katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

NEGEM Proje KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZ ile TRAKYA KALKINMA AJANSI ARASINDA “NEGEM” PROJE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.