Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/02/2020 15:35:11 - 21/02/2020 15:35:11 - 11557 Okunma

Trakya Bölgesi girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve gençlerin teknoloji odaklı girişimciliğe teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi,  Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle 19 Şubat 2020 Çarşamba günü “Yeni İşim Girişim Programı Tanıtım Etkinliği” düzenlendi.

II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, TEB Girişim Bankacılığı Müdürü Fatih CANAN, Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Kurucu Ortağı Taner BALTACI, Trexo İnovasyon Anonim Şirketi Girişimci Serdar KILIÇBAY, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Seminer öncesi Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre BEJİ, sunum eşliğinde Ajansın “Yeni İşim Girişim Programı” hakkında bilgiler aktardı.

“Üniversitemizin girişimci Üniversite yolunda olması beni çok mutlu ediyor”

Etkinliğin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversitemizin girişimci Üniversite yolunda olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu kapsamda Kırklareli Üniversitesi olarak Trakya Kalkınma Ajansımızla birlikte öğrencilerimizin fikirlerinin gelişmesine destek olmak ve girişimcilik sürecinde sağlam adımlar atmasını sağlamak amacıyla teknoloji tabanlı eğitimler vermeye gayret ediyoruz” dedi.

Yeni İşim Girişim Programına özellikle sosyal bilimler alanından da katılım sağlanması arzusunda olduğuna dikkat çeken ŞENGÖRÜR, öğrencilerin Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde verilen eğitimlere katılmasını tavsiye etti.

“Hangi bölümde okursanız okuyun hayata bir girişimci olarak bakın”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN ise, öğrencilerin fikirlerinin çok değerli olduğunu belirterek başladığı konuşmasında “Fikirlerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Hangi bölümde okursanız okuyun hayata bir girişimci olarak bakın. Yeni İşim Girişim Programının temel amacı şirketleşmeye yönelik girişimci olmaktır. Biz, bu program sayesinde sizlere mentörlük sağlayabilecek yeni ufuklarla tanışmanızı sağlamaya gayret ediyoruz. Siz bu programa katıldığınızda biz maddi ve manevi her desteği sağlıyoruz. Sizden tek beklentimiz fikirlerinizin gelişmesi için gerekli olan gayret, özveri ve sabır…  Akabinde de kuracağınız şirket ile Kırklareli’nin, Trakya’nın ve Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamanızı istiyoruz. Bu anlamda teknolojiyi kullanan değil; teknolojiye yön veren bireyler olmanızı bekliyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Kurucu Ortağı Taner BALTACI ve TEB Girişim Bankacılığı Müdürü Fatih CANAN, girişimciliğin desteklenmesi ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasının öneminden bahsederek TEB – TİM Girişim Evleri ile girişimcilere sağladığı destekler hususunda katılımcılara örnekler üzerinden detaylı bilgi verdi.

Son olarak Yeni İşim Girişim Programı 2018 birincisi Erdem Hilmi KÜÇÜKKÖSE ve Trexo İnovasyon Anonim Şirketi Girişimci Serdar KILIÇBAY, girişimcilik deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Yeni İşim Girişim Tanıtım KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE “YENİ İŞİM GİRİŞİM PROGRAMI TANITIM ETKİNLİĞİ” DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.