Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/02/2020 17:02:00 - 26/02/2020 17:02:00 - 10828 Okunma

Üniversitemiz, 24 Şubat 2020 Pazartesi günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Örgütü (ICC) ve ICC Türkiye Milli Komitesi tarafından kurulan ve Türkiye’de bir ilk olan “ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Bölge Ofisi” nin açılış ve işbirliği anlaşması törenine katıldı.

Facebook İstasyon’un Maslak’taki merkezinde gerçekleştirilen ICC Girişimcilik Merkezi - İstanbul Bölge Ofisi'nin açılışı törenine; Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna TURAGAY, TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU, ICC Genel Sekreteri John DENTON, Habitat Derneği Kurucusu ve Başkanı Sezai HAZIR, Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya MATRAŞ ve dünyaca ünlü Türk girişimciler katıldı.

Kırklareli ile birlikte Türkiye’de 12 ilde bulunan Facebook İstasyon, Facebook’un kişilere topluluk kurma gücü verme ve dünyayı birbirine daha yakın bir yer haline getirme misyonu ile Türkiye’de TOBB ve Habitat Derneği ile açtığı ilk topluluk merkezidir.

Törende konuşan Bakan Yardımcısı TURAGAY, bu işbirliğinin Türkiye için çok önemli bir adım olduğuna işaret ederek girişimcilik ofislerini çok önemsediklerini belirtti.

TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU da iş dünyamızın ve ülkemizin geleceğinin girişimcilikte olduğuna dikkat çekti. HİSARCIKLIOĞLU, Türkiye’de girişimciliğin yaygınlaşması ve girişimcilik modellerinin çeşitlenmesi noktasında daha çok katkı verilmesi gerektiğini de ifade etti.

ICC Genel Sekreteri John DENTON, yapılan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ICC için ortaklıkların kalitesinin çok önemli olduğunu söyledi. Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya MATRAŞ ise, yapılan ortaklığın Türkiye'de yaptıkları çalışmaları uluslararası arenaya taşıyacak bir ortaklık olduğunu dile getirdi.

Etkinlikte Üniversitemizi Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Üniversitemiz Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN, Üniversitemiz Yazılım Mühendisliği Arş. Gör. Kerem ATAŞEN ve beraberinde 7 öğrenci temsil etti.

Akabinde Habitat Derneği Kurucusu ve Başkanı Sezai HAZIR ve Habitat Derneği Topluluk Merkezleri Direktörü İsmail METİN ile birlikte Kırklareli ilindeki Facebook İstasyon’un verimli hale gelmesi ve süreklilik sağlayabilmesi için bir toplantı yapılarak fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda Kırklareli ilinin Türkiye’nin Avrupa’ya açılan yüzü olması için gerekli tüm potansiyele sahip olduğunu belirten HAZIR, bu bağlamda Kırklareli Üniversitesi’nin akademisyenleri ve öğrencileriyle birlikte Facebook İstasyon’un gelişiminde çok büyük bir role sahip olacağını belirtti. Ayrıca Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya MATRAŞ ile de görüşen öğretim üyelerimiz Üniversitemizin çalışmalarını ve gelecek planlarını anlattı.

Facebook İstasyon Toplantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
DÜNYA TİCARET KOMİTESİ GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ İSTANBUL BÖLGE OFİSİ’NİN, FACEBOOK İSTASYON’UN ORTAKLARI ARASINA KATILDIĞI LANSMAN
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.