Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/02/2020 09:41:52 - 02/03/2020 09:41:52 - 12008 Okunma

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında pilot seçilen 15 üniversitenin rektörü Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite Ziyaretleri programı kapsamında bir araya geldi.

28 Şubat 2020 Cuma günü Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan yaptı.

Toplantıya; “Gıda alanında pilot olan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Tarım ve Jeotermal alanında pilot olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tarım ve Havza Bazlı alanda pilot olan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Hayvancılık alanında pilot olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Tekstil, Dericilik ve Seramik alanında pilot olan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Spor ve Sağlık alanında pilot olan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında pilot olan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Hayvancılık alanında pilot olan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Çay alanında pilot olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tarım ve Hayvancılık alanında pilot olan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler alanında pilot olan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları alanında pilot olan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Makine ve İmalat Teknolojileri alanında pilot olan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Endüstriyel Kenevir alanında pilot olan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Sağlık ve Çevre alanında pilot olan Düzce Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İdris Şahin, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı uzmanları, TÜBİTAK uzmanları ve üniversite yöneticileri katıldı.

Prof. Dr. Naci Gündoğan: “Pilot Üniversite Ziyaretleri ile Tecrübe ve Bilgi Paylaşımı Yapıyoruz”

Toplantıda konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, İdlib’te şehit düşen 33 askerimize başsağlığı dileklerinde bulundu. Ordumuzun yurdumuzu savunmak amacıyla askeri cephede savaştığını belirten Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversitelerin ve akademik birimlerin de kalkınma cephesinde ülkeye destek olmaları gerektiğini anlattı. Belirli aralıklarla üniversite ziyaretlerinde bulunduklarını söyleyen YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde olmaktan mutlu olduklarını kaydederek bu ziyaretle pilot projeler kapsamında gerçekleşen gelişmeleri takip edeceklerini vurguladı. Pilot üniversite ziyaretleri kapsamında bu tür toplantılarla bilgi ve tecrübe paylaşımı yaptıklarını dile getiren Prof. Dr. Naci Gündoğan, şimdiye kadar yapılan faaliyetler ve bundan sonra yapılması gereken çalışmalar hakkında 15 pilot üniversite ile değerlendirmede bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Jeotermal Kaynaklı Ar-Ge Serası Açıldı

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite Ziyaretleri programı kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde düzenlenen toplantının sonunda Üniversitenin Merkez Yerleşkesinde yapımı tamamlanan Ar-Ge Serasının açılışı gerçekleştirildi.

Bölgesel Kalkınma

Facebook Twitter Google Plus
Kırşehir Toplantı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.