Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/03/2020 13:44:44 - 11/03/2020 13:44:44 - 8881 Okunma

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 08 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında 10 Mart 2020 Salı günü “Kadın Olmak” konulu etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklere; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ALİCAN ŞEN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi Nergiz AYDOĞDU, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikler kapsamında öncelikle Üniversitemiz Fen – Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Sorun Kadın Olmak” konulu belgesel gösterimi yapıldı. Ardından “Kadına Yönelik Fiziksel Şiddet” ile ilgili bir canlandırma gerçekleştirildi.

Akabinde Moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi Nergiz AYDOĞDU’nun yaptığı panele geçildi.

Panelde Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sibel TOKATLIOĞLU ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Arş. Gör. Dr. Hüseyin SEVGİ, “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Erkek Algısı” üzerine konuştu. Konuşmacılar, cinsiyet ve toplumsal cinsiyet kavramlarının ayrımına vurgu yaparak, toplumsal cinsiyet ayrımının toplumsal ve kültürel yönüne dikkat çekti.

Fatma YILDIRIMÇAKAR ise “Kadın Yoksulluğunun Önlenmesinde Mesleki Eğitimin Rolü” üzerine konuştu. YILDIRIMÇAKAR, kadınların yoksulluğu farklı yerlerde ve mekânlarda yaşadığına dikkat çekerek yoksulluk sürecinin kadın ve erkekleri farklı biçimlerde etkilediğini ifade etti. Kadın yoksulluğunun ayırt edici özelliklerinden birinin çalışma yaşamındaki eşitsizlikler olduğunu da söyleyen YILDIRIMÇAKAR, bu eşitsizliklerin başında düşük ücretli işlerde istihdam edilme, ücretsiz aile işçisi olma, özellikle kırsal alanlarda elde edilen gelirde söz sahibi olmama ve gelirden yoksunluk gibi göstergelerin olduğunu belirtti.

Etkinlikler, günün anısına katılımcılara teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.

Kadınlar Günü Etkinlik KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE 08 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KAPSAMINDA ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.