Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/03/2020 15:44:04 - 12/03/2020 15:44:04 - 10865 Okunma

Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yıldönümü ve milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un vefatının 84. Yıldönümü münasebetiyle 12 Mart 2020 Perşembe günü Atatürk Anadolu Lisesi tarafından “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma” programı düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı P. Alb. Şenol ŞAHİN,  Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan KAPAĞAN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, İl Emniyet Müdürü Seçkin ÇENGELOĞLU, İl Jandarma Komutanı J.  Alb. Kadir OĞUZ, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Atatürk Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Meliha ÇETİN, tarihin en karanlık günlerinde İstiklal Marşı'nın yazılarak kabul edilmesiyle Türk milletinin yeni bir uyanış yaşadığını belirtti.

İstiklal Marşı'nın milli karakteri, tarihi, imanı ve milli mücadele günlerinin heyecanını taşıdığını aktaran ÇETİN, "12 Mart 1921'de TBMM'de şiirle ilgili gündem maddesi görüşüldüğünde Mehmet Akif Ersoy'un şiiri okunur. Şiir alkışlarla kesilerek defalarca okunur. Ardından büyük bir çoğunlukla İstiklal Marşı kabul edilir" dedi.

Açılış konuşmasının akabinde Mehmet Akif ERSOY ile ilgili belgesel gösterimi yapılarak şiirler okundu ve Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı oratoryosu sergilendi.

Tören, Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

İstiklal Marşı Mehmet Akif Anma Program KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. BÜLENT ŞENGÖRÜR, “İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ” PROGRAMINA KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.