Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/10/2014 12:23:56 - 25/10/2014 12:23:56 - 16502 Okunma
Üniversitemiz yeni Rektörlük binasının temel atma töreni, 24 Ekim 2014 tarihinde Kayalı yerleşkesinde yapılan muhteşem bir törenle gerçekleşti.
 
Temel atma törenine, Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Rektör Yardımcılarımız, Genel Sekreterimiz, Fakülte Dekanları, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan töreninin açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU ve Vali Esengül CİVELEK yaptı.
 
Törende açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, şunları kaydetti: “Üniversitemiz açısından önemli bir kilometre taşı olarak kabul ettiğimiz Rektörlük binamızın temel atma töreni bu güne nasip oldu. Biz, Üniversitemizin bundan sonraki gelişme aşamaları bakımından Rektörlük binasının tamamlanmasına çok büyük bir önem atfediyoruz. Temelini atacağımız Rektörlük binamız 18 bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip, büyük bir bina olacaktır ve binamızı 2015 yılı içerisinde tamamlayarak, hizmete açmayı hedefliyoruz.
 
Kırklareli Üniversitesi, 2008 yılında benim göreve başlamamla birlikte fiziki alt yapısı, akademik ve idari personeliyle adım adım gelişerek bugünlere geldi. Bugün çok şükür hepimizin adını gururla söyleyebileceği bir üniversite konumuna gelmiştir. Bundan sonra Üniversitemizin çok daha büyük başarılara, dünya yükseköğretim alanında çok daha iyi yerlere geleceğine inancımız ve güvenimiz tamdır. Üniversitemiz, kuruluşundan bu yana elde ettiği başarılar ve kat ettiği mesafe ile birkaç yıl sonra var olan eksiklerini de tamamlaması suretiyle dünyada sayılı üniversiteler arasında yerini alacaktır. Bu inancımız bugün çok daha yakın gözükmektedir. Üniversitemizin bu noktaya gelmesinde bütün akademik ve idari personelimizle bir ekip halinde büyük bir özveriyle çalışmamızın çok büyük katkıları olmuştur. Bir söz vardır, biliyoruz: Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekir. Dolayısıyla güzel günlere ulaşmak istiyorsak, Ülkemiz adına, insanımız adına daha müreffeh, daha gelişmiş, daha huzurlu ve daha kalkınmış bir ülke istiyorsak bu söz doğrultusunda çalışmamız gerekiyor.
 
Kırklareli’mize geldiği kısa süre içerisinde Üniversitemize çok yakın ilgi gösteren ve her fırsatta desteklerini Üniversitemizden esirgemeyeceğini dile getiren yeni Valimiz Sayın Esengül CİVELEK’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının değerli yöneticilerine, Kırklareli halkına, Akademik ve idari personelimize ve Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu destek olduğu sürece biz, Üniversitemizi daha iyi noktalara getirmek için gece gündüz demeden gayretle çalışacağız.”
 
Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU da yaptığı açılış konuşmasında Üniversitemizin kuruluş süreci ile ilgili bilgiler vererek, 20 bin öğrenci sayısına ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KESİMOĞLU, Üniversitemizin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Vali Esengül CİVELEK ise şunları ifade etti: “Rektörlük binası temel atma töreninde bulunmanın  mutluluğunu ve sevincini sizlerle paylaşıyorum. Üniversitelerimiz ülke kalkınmasında, sosyal refahın oluşturulmasında, sosyal ve ekonomik değişimlerin gerçekleştirilmesinde bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerin ilerlemesinde en etkin ve en yetkili yol gösterici kuruluşlarımızdır. Kuruluşundan bu yana çok az bir süre geçmesine rağmen Kırklareli’nin haklı gururu olan Üniversitemizin her geçen yıl artan öğrenci sayısı, kaliteli eğitimi, deneyimli akademisyen kadrosu ve yatırımların gerçekleştirilmesi konusunda gösterdiği sağlıklı ilerlemeler Kırklareli’miz için memnuniyet vericidir. Üniversitemiz geliştikçe Kırklareli gelişecektir. Temeli atılan Rektörlük binasının hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
 
Konuşmaların ardından Kırklareli Müftüsü İsmail BAYRAK ve katılımcılar dua etti. Akabinde kurban kesildi. Protokol üyeleri birlikte butona basarak Üniversitemiz Rektörlük binasının temeline harç döktü. Tören kokteyl verilmesiyle sona erdi.
temel atma töreni

Facebook Twitter Google Plus
temel atma töreni
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.