Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/03/2020 15:06:04 - 23/03/2020 15:06:04 - 25174 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'ün "Uzaktan Öğretim" ile ilgili öğrencilerimize mesajı:

Sevgili Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı kararlar çerçevesinde küresel COVID-19 salgını tedbirleri dolayısıyla Üniversitemizde 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde; Önlisans, Lisans ve Lisansüstü programlarımızdaki teorik derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle sürdürülmesine ilişkin 20 Mart 2020 tarihli ve 215-1 sayılı Üniversitemiz Yönetim Kurulu Kararı alınmıştır. Buna göre derslerimizi, 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim - öğretim yöntemiyle vermeye başlayacağız.

Derslerimizi, Üniversitemizin uzaktan öğretim sistemi üzerinden gerçekleştireceğiz ve sizlerin evine konuk olacağız. Bu sistem kapsamında 530 öğretim elemanımız, 3756 dersin materyalini; ders kaydı yapmış olan 16500 öğrencimize ulaştıracaktır. Ders kaydı yaptırmayan öğrencilerimizin de bir an önce kayıtlarını yaptırması çok önemlidir. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde başarılı bir şekilde yürüttüğümüz uzaktan eğitim - öğretim faaliyetlerine, gerek teknik alt yapımız, gerekse yetkin akademik ve idari kadromuz ile tüm birimlerimizi dâhil ettik ve en güçlü şekilde sizlere ulaştıracağız. Üniversitemiz 2016 yılından bu yana bazı zorunlu dersleri sizlere uzaktan öğretim metodu ile vermekte ve ara sınavlarını yine çevrim içi olarak yapmaktadır. Ayrıca 2017 yılından bu yana Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İşletme ve İnsan Kaynakları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programları; 2019 yılından itibaren de Lüleburgaz Meslek Yüksekokuluna bağlı Bilgisayar Programcılığı Önlisans Programı da uzaktan öğretim ile yürütülmektedir. Dolayısı ile içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı dönemi sizlerin de desteği ile atlatabilecek tecrübeye sahibiz.

Kıymetli öğrenciler, daha önce Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihî, İngilizce, Temel Bilgi Teknolojileri, Mühendislikte Ofis Uygulamaları gibi dersleri aldığınız sistem üzerinden şimdi bütün dersleri alacaksınız. Derslerimiz asenkron olarak başlayacaktır. Öğretim elemanlarımız ders videolarını, ders notlarını, sunumları, ödevleri ve büyün materyalleri kullanmakta olduğunuz uzaktan eğitim sistemine yükleyeceklerdir. İlerleyen haftalarda senkron olarak etkileşimli dersler ve canlı görüşmeler ile derslerimize devam edeceğiz.

Üniversitemizin kütüphane kaynaklarına da uzaktan erişebilirsiniz. Bu şekilde size sunduğumuz binlerce ücretsiz kitap, video ve diğer içeriklere evlerinizden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızın web sitesinde bulabilirsiniz.

23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren bütün dersleriniz uzaktan eğitim - öğretim sistemi üzerinden yürütüleceği için gerekli bilgilendirmeler ve duyurular, üniversitemizin web sitesi ve resmi sosyal medya hesaplarından düzenli olarak yapılacaktır. Soru, görüş ve önerileriniz için bizlere elektronik posta ve telefon aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca tüm Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımız bünyesinde sizlere yardımcı olmak ve süreci daha dinamik olarak yürütmek amacıyla uzaktan öğretim birim koordinatörleri görevlendirilmiştir. Bu koordinatörlerimizin bilgilerine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde uzaktan eğitim - öğretim yoluyla verilemeyen uygulamalı derslerin telafisi ile tüm derslerin sınavlarının yapılabileceği yoğunlaştırılmış akademik takvim, küresel COVID-19 salgınının seyrine göre daha sonra belirlenip uygulanacaktır.

Lütfen süreci bir tatil olarak değerlendirmeyin, derslerinize katılın ve mümkün olduğu kadar evinizden dışarı çıkmayın. Sizlerle el ele vererek bu sıkıntılı süreci atlatacağımıza olan inancım tamdır. Salgın krizini atlattıktan sonra Üniversitemizde tekrar birlikte olmayı temenni eder; sağlık, başarı ve muvaffakiyetler dilerim.

 

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR

Rektör

Uzaktan Öğretim Mesaj KLU

Facebook Twitter Google Plus
Mesaj
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.