Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/04/2020 16:33:58 - 17/04/2020 16:33:58 - 11937 Okunma

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Şaban SAVAŞAN ve geçtiğimiz yerel seçimlerde Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan adayı olan Derya BULUT, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, konuklarına Üniversitemizin mevcut durumu ve hedefleri hakkında bilgiler aktardı. Ülkemizin ve tüm insanlığın faydalanması için bilimsel, teknolojik ve ekonomik kalkınmaya öncülük edecek projeler üretip hayata geçirmek için çalıştıklarını dile getiren ŞENGÖRÜR, gündemdeki salgın hastalık ve eğitim-öğretim süreciyle ilgili şunları söyledi:

“Kırklareli Üniversitesi olarak Tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgınına karşı gerekli tedbirleri aldık. Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitemiz Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlar çerçevesinde küresel Covid-19 salgını tedbirleri dolayısıyla, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde; Önlisans, Lisans ve Lisansüstü programlarda eğitim ve öğretim süreçlerini mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde uzaktan eğitim yöntemiyle yürütmeye devam ediyoruz.

Personelimizin maske ihtiyacını karşılamak için Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü Terzihanesinde tek kullanımlık maske üretmekteyiz.  Ayrıca Mühendislik Fakültemizde bulunan 3 boyutlu yazıcılarımız ile yarım yüz solunum maskesi üretiyoruz. Merkez ve ilçe yerleşkelerimizde yer alan akademik ve idari binalarımızda tedbir amaçlı dezenfekte çalışmalarına periyodik olarak devam etmekteyiz.”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Şaban SAVAŞAN ise, Kırklareli Üniversitesi’nin şehrin en güzide kurumlarından biri olduğuna değinerek; “Rektör hocamızı yakından takip ediyoruz. Kırklareli Üniversitesi’nin şehre nasıl daha çok katkı sunabileceği noktasında gayretli çalışmalarını görüyoruz. Üniversitemizin sosyal hayata, akademik camiaya ve yerel dinamiklerin gelişmesine sunduğu katkıları somut olarak hissediliyor” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileri ve başarı dilekleriyle sona erdi.

ziyaret KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Ziyaret
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.