Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/05/2020 11:13:50 - 05/05/2020 11:13:50 - 8121 Okunma

Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü koronavirüs salgını nedeniyle geleneksel bölüm konferansları ile akademik ve sanatsal etkinliklerini online ortama taşıdı.

Online konferanslar kapsamında Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz DAŞCIOĞLU, "Modern Türk Şiiri Üzerine" konulu bir konferans verdi. 29 Nisan 2020 Çarşamba günü, saat 21.30’da gerçekleştirilen konferansın moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Birol BULUT yaptı.

Eş zamanlı olarak Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün sosyal medya hesaplarından canlı yayınlananan konferansı; Bölüm öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ile öğrencilerin yanı sıra Ülkemizin farklı üniversitelerinden birçok akademisyen ve öğrenci de takip etti.

Konferansın açılışında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ali KURT kısa bir açılış ve selamlama konuşması yaptı.

Prof. Dr. Yılmaz DAŞCIOĞLU konferansta; “Türk şiirinde modernleşme”, “Âkif’in şiirinin kaynakları ve Âkif şiirinin gücü”, “Yahya Kemal’i yenileşme dönemi şairlerinden ayıran hususiyetler”, “Şair Tanpınar’ın arka planda kalmasının sebebi”, “Cahit Zarifoğlu’na göre şiirin ne olduğu ve Zarifoğlu’nun ‘Yedi Güzel Adam’ı” ile “Günümüz şiiri” konularında değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren programın sonunda Prof. Dr. DAŞCIOĞLU dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Türk Şiiri KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ONLINE KONFERANS
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.