Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/05/2020 11:22:12 - 15/05/2020 11:22:12 - 7821 Okunma

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan ALTINTEL ve Ticaret Borsası Meclis Üyesi Hikmet YILDIRIM, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede, Üniversitemizin bölgesel kalkınma odaklı çalışmalarından bahsedilerek, yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini ve Kırklareli Üniversitesi’nin her anlamda topluma katkı sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiğini vurguladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ihtisaslaşma kapsamına alınan Üniversitemizin çalışmalarıyla ilgili bilgiler de paylaşan ŞENGÖRÜR, “Gıda” odak alanına yönelik hedeflerinden söz etti.  

Kırklareli Üniversitesi’nin Bölgemizin yeni sektörlerde önünü açacak önder bir rol üstlendiğine dikkat çeken ŞENGÖRÜR, yürütülecek çalışmalar sonucunda; Bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına, katma değeri yüksek sektörlere yatırım yapılmasına, nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine, Bölgede rekabet gücü artışına, üretim, tedarik ve pazarlamada teknolojinin etkin kullanımına, istihdam artışına ve markalaşmada artışa katkı sağlanacağının altını çizdi.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan ALTINTEL ise; Kırklareli Üniversitesi ile daha önce birçok başarılı ortak çalışma ve projeye imza attıklarını ifade ederek Üniversitemizi kendi aileleri gibi gördüklerini söyledi. Kırklareli’nin gelişip büyümesi için gereken çabayı gösterdiklerine değinen ALTINTEL, Üniversitemizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi’nin hem Ticaret Borsası üyelerine hem de Kırklareli’mize çok faydalı olacağını belirtti.

Kırklareli Ticaret Borsası olarak Kırklareli Üniversitesi ile işbirliği içinde çalışmaktan ötürü büyük memnuniyet duyacaklarını anlatan ALTINTEL, Projenin Kırklareli’ne kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere Üniversitemiz akademisyenlerine teşekkür etti.

Ziyaret, Başkan ALTINTEL ve Meclis Üyesi YILDIRIM’ın Kırklareli Ticaret Borsası tarafından üretimi yapılan maskeler ile dezenfektanı Rektörümüze takdim etmeleriyle sona erdi.

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan ALTINTEL ve Meclis Üyesi Hikmet YILDIRIM, daha sonra bir süre önce Üniversitemiz Genel Sekreterliği görevine atanan Ahmet ŞİMŞEK’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette ALTINTEL ve YILDIRIM, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK’i tebrik ederek çalışmalarında başarılar dilediler. Yapılan çalışmaların da görüşüldüğü ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileriyle tamamlandı.

Ziyaret KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Ziyaret-1
Ziyaret-2
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.