Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/05/2020 16:30:27 - 09/03/2022 16:30:27 - 9835 Okunma

Üniversitemiz AFAD Kulübü tarafından "Salgın döneminde toplumsal dayanışma" konulu video konferans düzenlendi.

Konferansa Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet GÜLLÜOĞLU konuşmacı olarak katıldı. AFAD Kulübü danışmanı Öğr. Gör. Mehmet SALİ’nin moderatörlüğünde gerçekleşen konferans, 18 Mayıs Pazartesi günü saat 22.00’da Instagram üzerinden canlı yayınlandı.

ŞENGÖRÜR: AFAD Kulübü Öğrencilerimiz Elazığ Depreminde Katkı Sundu

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, konferansın başlangıcında programa bağlanarak vakit ayırıp Üniversitemizin bir faaliyetine konuşmacı olarak katıldığı için AFAD Başkanı Mehmet GÜLLÜOĞLU’na teşekkür etti. Üniversitemiz bünyesinde 83 öğrenci kulübü bulunduğunu ve Kızılay Kulübünden sonra AFAD Kulübünün en fazla üye sayısına sahip ikinci Kulüp olduğunu ifade eden ŞENGÖRÜR, üye öğrencilerin Elazığ depreminde de katkı sunduklarını belirtti. Duyduğu memnuniyeti de dile getiren ŞENGÖRÜR, üniversite olarak öğrenci kulüplerini desteklemeye önem verdiklerini kaydetti.

ŞENGÖRÜR: Bu salgın döneminde toplumsal dayanışmanın, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın ne kadar önemli olduğunu gördük

Kulüp faaliyetlerinin dışında Sosyal Sorumluluk projeleri de geliştirdiklerini anımsatan ŞENGÖRÜR, her bir öğrencimizin mezun olana kadar en az bir sosyal sorumluluk projesinde mutlaka görev alması çağırısında bulundu. Toplumsal dayanışmanın temelinin bu şekilde oluşması gerektiğini düşündüğünü söyleyen ŞENGÖRÜR; “Bu salgın döneminde toplumsal dayanışmanın, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Salgın dönemi sona erdikten sonra da öğrencilerimizin Sosyal Sorumluluk faaliyetlerimize daha aktif katılmalarını istiyoruz. AFAD’ın başarılı çalışmalarını görüyor ve takip ediyoruz. AFAD Başkanlığı’nın destekleriyle sosyal dayanışmaya dönük faaliyetlerde de yer almak istiyoruz” diye konuştu.

ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda bir yıldır faaliyet gösteren AFAD Kulübünü önemli bir noktaya getiren Kulüp danışmanı Öğr. Gör. Mehmet SALİ’ye de teşekkür etti.

AFAD Başkanı GÜLLÜOĞLU: Türkiye Kovid-19 sürecini başarıyla yürütüyor

Konferansta konuşan AFAD Başkanı GÜLLÜOĞLU, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başta batı ülkeleri ve ABD olmak üzere büyük ses getirdiğini ve tüm dünyanın salgın hastalıkla mücadele ettiğini anımsatarak; "Türkiye Kovid-19 sürecini başarıyla yürütüyor. Çünkü ölçülebilir parametreler açısından bakıldığında Türkiye'deki sağlık kapasitesi eşiği aşılmadı. Hastaneler ağzına kadar dolup taşmadı, yoğun bakım kapasitesi aşılmadı. Koridorlarda hastalar görmedik. Ben de bir hekim olduğum için söylüyorum; birçok branşta eskiye göre daha az hasta başvurusu oldu" dedi.

GÜLLÜOĞLU, salgın sonrasında acil servislere gerçek hastaların başvurmaya başladığını dile getirdi. Salgına karşı devletin çok ciddi tedbirler alarak uyguladığına işaret eden GÜLLÜOĞLU, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunlar hakikaten kolay kararlar değildir. Normal dönemde olsa çok zorlu kararlardır. Yani liglerin tatil edilmesine, hatta bazı liglerin tamamen bitirilmesine kadar çok önemli kararlar alındı. Böyle bir konuda toplumun bir kesimi ‘siz benim özgürlüklerimi kısıtlıyorsunuz’ deyip bu kuralları çiğnemedi. Bu anlamda toplumun her bireyinden büyük katılım oldu."

GÜLLÜOĞLU, AFAD'ın ilk olarak Sağlık Bakanlığı ile Van, Ağrı ve Hakkari'de kurulan sahra hastanelerine destek verdiğini ifade etti.

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarında birbirinden ilginç ve güzel olaylara şahitlik ettiklerini anlatan GÜLLÜOĞLU, "İlacını aldığımız yaşlı teyzeden, köpeğini gezdirdiğimiz amcamıza, tarlası çapalanan teyzeden, meyvelerin toplanmasına kadar birçok olayı gördük. Çok güzel bir toplumsal dayanışma örneği ile sosyal politikalar sergilendi" diye konuştu.

GÜLLÜOĞLU, Avrupa'dan Türkiye'ye getirilen vatandaşların yaklaşık 40 ildeki yurtlarda karantinada tutulduğunu anlattı. Yurt dışından getirilen 70 binden daha fazla kişiyi misafir ettiklerini vurgulayan GÜLLÜOĞLU, 60 binden fazla kişinin 14 günlük karantina süreçlerini tamamlayarak evlerine kavuştuğunu, 10 bin kişinin ise karantina süreçlerinin devam ettiğini kaydetti.

Konferans KLU

Facebook Twitter Google Plus
KONFERANS
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.