Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
22/05/2020 13:20:41 - 22/05/2020 13:20:41 - 10519 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, geleneksel hale getirdiği konferans ve panellerine pandemi döneminde de ara vermeden devam ediyor.

Zoom adlı program üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen üç ayrı konferansın ardından dördüncü etkinlik, 17 Mayıs 2020 tarihinde Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hülya ARGUNŞAH, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muharrem DAYANÇ ve İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nuri SAĞLAM’ın katılımıyla panel şeklinde yapıldı.

“Öncü Bir Ses: Ölümünün 100. Yılında Ömer Seyfettin” adlı panelin moderatörlüğünü Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali KURT üstlendi.

Panel programı Zoom’un yanı sıra, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün Instagram ve YouTube hesapları üzerinden canlı yayınlanarak, gerek ülkemizin farklı üniversitelerinden gerekse yurtdışından birçok akademisyen, araştırmacı ve öğrenci tarafından ilgiyle takip edildi.

Panelde; Ömer Seyfettin’in biyografisine yer verilerek O’nun sanat anlayışına değinildikten sonra 1911 yılında Genç Kalemler dergisinde yayımlanan “Yeni Lisan” makalesiyle birlikte yüksek sesle tartışılmaya devam edilen “Türk Dilinin Mahiyeti Meselesi” üzerinde duruldu. Ardından Ömer Seyfettin’in Türk hikâyeciliğindeki yeri ve önemine, şairliğine, düşünce dünyasına yer verildi.

İki buçuk saat süren etkinliğin soru cevap bölümünde günümüzde halen tartışılmaya devam edilen “Ömer Seyfettin çocuk hikâyecisi midir?” sorusunun yanı sıra katılımcıların diğer sorularına yanıt aranmıştır.

Ömer Seyfettin Panel KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Panel
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.