Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/05/2020 15:44:00 - 29/05/2020 15:44:00 - 6752 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün düzenlemekte olduğu konferans ve paneller serisi her hafta yeni bir programla devam ediyor.

Zoom adlı program üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen etkinliklerin beşincisi, 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdülkadir EMEKSİZ’in sunumuyla gerçekleştirildi. “Mizah Cephesi” adlı konferansın moderatörlüğünü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erkan KALAYCI yaptı.

Zoom’un yanı sıra, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün YouTube hesabı üzerinden de canlı yayınlanan konferans, Ülkemizin farklı üniversitelerinden birçok akademisyen, araştırmacı ve öğrenci tarafından ilgiyle takip edildi.

Prof. Dr. Abdülkadir EMEKSİZ konferansta ‘gülme eylemi’ni tarihi süreçte gülmenin çeşitli biçimleriyle ilgili ortaya koyulan tanımlarından hareketle ele aldı. Devamında mizah teorilerinin gülmenin anlatıcı, anlatı ve muhatap bağlamında hangi sorunlarını çözümlediği noktasında bu teorilere eleştirel bir bakış yöneltti. EMEKSİZ daha sonra anakronizm bağlamında mizah-zaman ilişkisi, Nasreddin Hoca’nın anakronik yaklaşımla ele alınması, Karagöz dergisinin Çanakkale Cephesi'ne etkisi, Türkiye Avrupa Birliği İlişkilerinin karikatür üzerinden okunması gibi konulara temas etti.

Konferans

Facebook Twitter Google Plus
1
2
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.