29/05/2020 15:53:38 - 29/05/2020 15:53:38 - 10210 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü gelenekselleşen konferans ve panellerine pandemi döneminde de ara vermeden devam ediyor.

Zoom adlı program üzerinden çevrimiçi olarak sürdürülen dört etkinliğin ardından beşincisi 22 Mayıs 2020 tarihinde Michigan State Üniversitesinden Prof. Dr. Timur KOCAOĞLU’nun katılımıyla gerçekleştirildi. “Bazı Tartışmalı Sorunlar: Lehçe-Şive-Ağız ile Transliterasyon-Transkripsiyon” başlıklı Türkoloji söyleşisinin moderatörlüğü bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Ayşe Şeker tarafından yaptı.

Zoom’un yanı sıra, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün Instagram ve YouTube hesapları üzerinden canlı yayınlanan program, hem ülkemizin farklı üniversitelerinden hem de yurtdışından birçok akademisyen, araştırmacı ve öğrenci tarafından takip edildi.

Programda ilk olarak dil, lehçe, şive, ağız terimleri üzerinde duruldu. Sonrasında ise transliterasyon ve transkripsiyon kavramlarına değinildi.

Konferans