Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/06/2020 13:01:47 - 05/06/2020 13:01:47 - 7530 Okunma

ÖSYM’nin bu yıl düzenleyeceği Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2020-YKS) yönelik koordinasyon kurul toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR başkanlığında 03 Haziran 2020 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa ÜNLÜSOY, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Arda KOLCULAR, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Seçkin ÇENGELOĞLU, Kırklareli İl Jandarma Komutanı J. Albay Kadir OĞUZ, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür V. Hüseyin KALKAN, Kırklareli Merkez İlçe Nüfus Müdürü Kenan ATAY ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Murat KILIÇ katıldı.

Toplantıda sınavların gerçekleştirilmesine yönelik olarak alınan genel önlemlerin yanı sıra Covid-19 salgını çerçevesinde alınacak ek önlemler ele alındı. ÖSYM’nin fiziki mesafe ve hijyen önlemleri çerçevesinde, önceki yıllara göre bina ve görevli sayılarını arttırdığının ve sınav salonlarında normal koşullarda sınava giren aday sayısından daha az sayıda adayın sınava katılımının sağlanacağı vurgulandı. Görüşmede, binalara girişlerin de fiziki mesafe önlemlerine dikkat edilerek sağlanacağı ve binaların bahçelerine adaylar dışında kimsenin alınamayacağı, ayrıca tüm aday ve görevlilere bina girişinde koruyucu maske ve hijyen malzemeleri verileceği belirtildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, yapılacak sınavların sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için adayların sınav yerlerine erken gelerek alınacak önlemlere riayet etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, sınava girecek bütün adaylara başarı dileklerini iletti.

ÖSYM Toplantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Toplantı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.