Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/06/2020 11:43:35 - 09/06/2020 11:43:35 - 9247 Okunma

Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, gelenekselleşen konferans ve panellerine pandemi döneminde de ara vermeden devam ediyor.

Zoom adlı program üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilen altı konferans ve bir panelin ardından sekizinci etkinlik 05 Haziran 2020 Cuma günü İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Şükrü ÇORUK ile Doç. Dr. Mehmet SAMSAKÇI, İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Doç. Dr. Turgay ANAR ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Kevser ŞEREFOĞLU DANIŞ’ın katılımıyla gerçekleştirildi. “Zamanını Aşan Bir Ses: Ahmet Hamdi TANPINAR” adlı panelin moderatörlüğünü ise Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali KURT yaptı.

Zoom adlı çevrimiçi programın yanı sıra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün YouTube hesabı üzerinden de canlı yayınlanan program, ülkemizin farklı üniversitelerinden birçok akademisyen, araştırmacı ve öğrenci tarafından ilgiyle takip edildi.

Düzenlenen panelde, Ahmet Hamdi TANPINAR’ın biyografisi ve sanat anlayışına değinilerek sanatının gelişmesi noktasında hocası Yahya Kemal’in ne gibi bir etkisi olduğu tartışıldı. Akabinde TANPINAR’ın edebiyat tarihçiliğindeki yeri ve önemine, şairliğine, düşünce dünyasına, denemelerine ve romanlarına yer verildi.

Panel, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Panel Çevrimiçi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“ZAMANINI AŞAN BİR SES AHMET HAMDİ TANPINAR” KONULU ÇEVRİMİÇİ PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.