Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/06/2020 19:06:05 - 10/06/2020 19:06:05 - 8081 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ başkanlığında; YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma kapsamındaki 15 pilot üniversitelerin rektörleri ve ilgili rektör yardımcıları ile TÜBİTAK temsilcilerinin yer aldığı e-toplantıya katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. SARAÇ, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak koronavirüs salgını sürecinde ihtisaslaşma üniversitelerindeki mevcut durum ve bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından ilgili üniversite rektörleri, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında üniversitelerde gerçekleştirilen çalışmalar ve gelecek projeksiyonları ile ilgili olarak bilgi paylaşımında bulundu.

Toplantıda konuşan SARAÇ, yeni YÖK olarak, Türk yükseköğretim sistemine kazandırdıkları birçok “ilk”ten biri olan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesini” 2016 yılından beri ilgili üniversitelerle birlikte başarılı bir şekilde yürüttüklerini ifade etti. Toplantı hakkında değerlendirmede de bulunan SARAÇ, çok faydalı bir toplantı olduğunu belirterek gayretlerinden dolayı üniversite rektörlerine teşekkür etti.

Toplantıda TÜBİTAK temsilcileri tarafından “Stratejik Doküman Hazırlama” konulu bir seminer de verildi.

İhtisaslaşma KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Toplantı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.