Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/06/2020 13:13:08 - 12/06/2020 13:13:08 - 6924 Okunma

14 Haziran 2020 Pazar günü yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) ve sonrasında düzenlenecek diğer sınavlar öncesinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başkanlığı tarafından bir toplantı gerçekleştirildi.

Online olarak 11 Haziran 2020 Perşembe günü düzenlenen toplantıya Üniversite Rektörleri ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörleri katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün de katılım gösterdiği toplantının başkanlığını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN yaptı. Sınav öncesi yapılacak hazırlıklar ve sınavlarla ilgili genel değerlendirmelerin alındığı toplantının açılış konuşmasını ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN gerçekleştirdi.

Toplantıda üniversite rektörlerine söz verilerek, sınav öncesi yapılan çalışmalar ve genel görüşler dinlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Binalarımızla ilgili sınav salonları ve sınıflardaki sıralar arası mesafeleri ÖSYM’nin belirlediği fiziki mesafe çerçevesinde ayarladık ve dezenfektan işlemlerini titizlikle yaptık. Bu yıl Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na kampüsümüz içerisinde ve Atatürk Ortaokulu’nda 1507 öğrenci katılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında (YKS) ise Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına 3479, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına 2486 ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavına 191 aday girecektir.  Bizim, Kırklareli Üniversitesi olarak yapılacak tüm sınavlara hazır olduğumuzu belirtmek isterim. ÖSYM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Halis AYGÜN’e sürece katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Düzenlenecek sınavlara girecek öğrenci adaylarımıza da başarılar diliyorum.”

ÖSYM Toplantı

Facebook Twitter Google Plus
ÖSYM TOPLANTI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.