Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/06/2020 19:34:03 - 27/06/2020 19:34:03 - 9308 Okunma

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından düzenlenen “2020 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” değerlendirmesi sonucunda ödül alma başarısı gösterdi.

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimlerinde farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni”, bu yıl Kovid-19 salgını dolayısıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Üniversite kampüslerinde engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere tam, etkin ve eşit erişimleri konusunda yapılan değerlendirmeler sonucunda Üniversitemiz Rektörlük Binası, “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde “Turuncu Bayrak” ödülü alırken, 3. Merkezi Derslikler Binamız ise; yine aynı kategoride  “Turuncu Bayrak” adayı olmaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, engelsiz üniversite konusunda gerçekleştirdikleri çalışmaların bir sonucu olarak ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kırklareli Üniversitesi’nin engelsiz üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten ŞENGÖRÜR, bu konuda yürütülen çalışmaların 2019 yılında oluşturdukları Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü ile daha kurumsal ve daha kapsamlı hale getirildiğini vurguladı. ŞENGÖRÜR, konuşmasının devamında; “Yükseköğretim Kurumu tarafından verilen bu ödüller,  bizleri ziyadesiyle motive ediyor. Verilen ödüller yalnızca fiziki çalışmaların ölçülmesinde değil bu konuda toplumsal bilinç oluşturulmasına da önemli katkılar sunuyor. Engelsiz bir Türkiye için biz de varız. Önümüzdeki süreçte çok daha güzel çalışmalara imza atmak için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

ödül KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
1
2
3
4
5
6
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.