Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/08/2020 15:55:33 - 12/08/2020 15:55:33 - 5813 Okunma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Valiliği tarafından uygulamaya konulan “Yıldızlı İşletme Projesi” lansman toplantısına katıldı.

11 Ağustos 2020 Salı günü gerçekleşen tanıtım programında açıklamada bulunan Vali BİLGİN; “Proje ile gıda üretimi yapan ve toplu tüketime sunan işletmeler bilinçlenecek ve ürünler AB ve Tarım ve Orman Bakanlığı normlarında olacaktır. Projenin oluşturacağı rekabet ortamı gıda güvenilirliği, izlenebilirlik ve gıda kalitesindeki artış, halk sağlığını da güvence altına almış olacağından, “Yıldızlı İşletmeler” Projesinin uygulanması pandemi süresince alınan tedbirlere önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Vali BİLGİN’in konuşmasının ardından “Yıldızlı İşletme Projesi”nde hak kazanan işletmelere “Yıldızlı İşletme” sertifikaları takdim edildi.

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen Proje kapsamında Kırklareli şehir merkezinde faaliyet gösteren lokanta, restoran, kafeterya, kuaför, market, spor merkezleri, AVM’ler, kahvehaneler, çay bahçeleri, lokaller, düğün salonları, internet kafeler gibi işletmelerde kontrollü sosyal hayata uygun olarak “Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi, ve Çalışma Rehberi ile Bakanlık genelgelerinde yer alan usul ve esasların uygulanıp uygulanmadığı konusunda ilgili görevliler tarafından düzenli denetimler yapılacak.

Değerlendirme sonucuna göre yüksek puan alan işletmelere “Yıldızlı İşletme” sertifikası verilecek. İşletmelerin sertifikalandırma yoluyla ödüllendirilerek halka duyurulması sektördeki diğer işletmeleri de daha iyi koşullar oluşturmaya teşvik edecek.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bayram ÇETİN ve Dr. Öğr. Üyesi Harun URAN Projede görev almaktadır.

YILDIZLI İŞLETME LANSMAN

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ ŞENGÖRÜR “YILDIZLI İŞLETME PROJESİ” LANSMANINA KATILDI
  • 2
  • 3
  • 4
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.