Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/11/2014 09:06:47 - 28/11/2014 09:06:47 - 7497 Okunma

Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sonel BOSNALI, Halaçça dilinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sonel BOSNALI’nın konuşmacı olarak yer aldığı "Halaçlar ve Halaçça” başlıklı konferans Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Konferansa; Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, öğretim elamanları ve çok sayıda öğrenci dinleyici olarak katıldı.

Halaç Topluluğunun İran’da yaşayan bir Türk halkı olduğunu belirterek konferansına başlayan Doç. Dr. Sonel BOSNALI, Halaçça hakkında yürütülen bilimsel çalışmaları dinleyicilerle paylaştı. Halaççanın ses ve yapısal özelliklerini örneklerle açıklayan Doç. Dr. BOSNALI, yaklaşık 40 bin nüfusa sahip Halaç topluluğunun 80 milyonluk nüfus içerisinde hiçbir ağırlığının bulunmadığına dikkati çekti. Hallaçça dilinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Konferansın sonunda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, konuşmacı Doç. Dr. Sonel BOSNALI'ya teşekkür ederek hediye takdim etti. 

hallaç

Facebook Twitter Google Plus
halaç
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.