Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/12/2014 12:48:36 - 04/12/2014 12:48:36 - 12013 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen “Şiir Gecesi ve Ebubekir EROĞLU ile Söyleşi” başlıklı program Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl GÜLER, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin seslendirdiği şiirlerden sonra söyleşiye başlayan Şair ve Yazar Ebubekir EROĞLU, şiirin doğasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu bağlamda şiirin bilimsel bilgiden farklı olarak duyuma dayalı bir sanat olduğuna vurgu yaptı. Duygunun en iyi ifadesini şiirde bulduğunu belirtti. Şiirin özüne, “cevher”ine dair görüşlerine yer vererek, şiirsel cevherin var olma halinden bir başka var olma haline geçerek sürüp gittiğini söyledi. “Şi’r-i kadim” ile neyi kastettiğine değinen EROĞLU; “Şi’r-i kadim, ilk insandan bu yana tüm insanlığın saflığını ifade eden bir kavramdır. Şi’r-i kadim, Yahya Kemal’in de dizelerine yansıttığı gibi; elden ele iletilen bir meşaledir. Şiir toplumun ruhani değerlerinin taşıyıcısıdır. İnsanın bedeni vardır. Bu beden üzerinde bir enerji bulunuyor. Şiir söz konusu olduğunda bu enerjiye, ‘ilham’ diyoruz. Şiir, bu enerjinin yönlendirilebileceği bir yoldur” ifadelerini kullandı. Söyleşinin son bölümünde dinleyiciler de soru ve yorumlarıyla programa katkıda bulundu.

Söyleşinin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, ünlü yazar Ebubekir EROĞLU’na teşekkür ederek, plaket ve çiçek takdiminde bulundu. Ebubekir EROĞLU söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı. Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ’ı makamında ziyaret eden EROĞLU, Kırklareli Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

şiir

Facebook Twitter Google Plus
şiir dinletisi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.