Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/12/2014 11:40:40 - 11/12/2014 11:40:40 - 17269 Okunma

Pınarhisar Kaymakamı Cemal DEMİRYÜREK, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) öğrenim gören öğrencilere 'Kaymakamlık' mesleğini anlattı.

Kayalı kampüsü Merkezi Derslikler Konferans Salonu’nda bir araya geldiği öğrencilere, 2 buçuk saat süren söyleşide deneyimlerini paylaşan Kaymakam DEMİRYÜREK, mesleğin gerektirdiği özellikler, kaymakamlık sınavı, stajyer kaymakamlık ve içeriği, çalışma ortamı ve koşulları, çalışma alanları ve iş bulma olanakları konularında öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Mesleğinde 11 yılı geride bıraktığını belirten DEMİRYÜREK, kaymakamın ilçenin genel yönetiminden sorumlu, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en üst düzey kamu görevlisi olduğunu söyleyerek görevlerini bağlı olduğu ildeki valinin denetimi altında yürüttüğünü ifade etti. Başlıca görevlerine de değinen DEMİRYÜREK, kaymakamın ilçede yasaların uygulanması, vali emirlerinin yerine getirilmesi, ilçedeki çeşitli kamu kurumlarının çalışmaları arasında eşgüdümün sağlanması, halkın şikayetlerinin dinlenmesi, ihtiyaçların saptanması ve giderilmesi için gerekli önlemlerin alınması, törenlere başkanlık edilmesi, resmi ziyaretlerin kabul edilmesi gibi vazifelerinin olduğunu kaydetti.

Kaymakam olmak isteyenlerin sahip olması gereken özellikleri de sıralayan DEMİRYÜREK, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Genel kültürünüzün iyi olması gerekiyor. Sosyal sorunları, ülke yönetimini, dünyada olup bitenleri,  Türkiye ve dünya ekonomisini takip etmeniz gerekiyor. Düşüncelerini en iyi şekilde ifade edebilen, iyi iletişim kurabilen, insanları anlayabilen, yeniliklere açık ve empatisi yüksek bireyler olmalısınız. Bu amaçla üniversitenizdeki öğrenci kulüplerine ve düzenlenen organizasyonlara daha fazla ilgi gösterin. Düzenlenen etkinliklerde aktif olarak rol almalısınız. Bu, sosyal yönünüzün gelişmesine katkı sağlayacaktır. Sorumluluk sahibi olma, birlikte çalışabilme, insiyatif alabilme ve sorun çözme becerilerinin gelişmiş olması mesleği icra etmedeki en önemli vasıflardır. Öncelikle bu özelliklerini geliştirmelisiniz.”  

Söyleşinin akabinde Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz KAAN, Pınarhisar Kaymakamı Cemal DEMİRYÜREK’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

 

kaymakam

Facebook Twitter Google Plus
kaymakam
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.