Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/12/2014 17:03:59 - 11/12/2014 17:03:59 - 12824 Okunma

Üniversitemiz Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezinin organizasyonunda Rektörlük Kültür Merkezinde “Macaristan’da Türkoloji ve Osmanlı Tarihçiliği” konulu konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şevket Çağatay ÇAPRAZ’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, Bölüm Başkanı Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir ATICI, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Macar-Türk tarihiyle ilgili çeşitli araştırmaların yapıldığını belirterek konferansına başlayan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şevket Çağatay ÇAPRAZ, bu alanda arşive eklenen kaynakları ve Macar-Türk kütüphanesine katkıları bulunan; Armin Vambery, Imre Karacsan, Gyula Nemeth ve Laszlo Rasonyi gibi Macar Türkologların çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Konferans, Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erhan AKTAŞ’ ın Yrd. Doç. Dr. ÇAPRAZ’a teşekkür belgesi ve hediye takdimiyle son buldu.

macaristan

Facebook Twitter Google Plus
macaristan
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.