Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/12/2014 17:20:04 - 18/12/2014 17:20:04 - 11196 Okunma

TRT'nin Orta Doğu muhabirlerinden Mehmet Akif ERSOY, "Ateş Altında Gazeteci Olmak: Orta Doğu" adlı konferansta savaş muhabirliği deneyimlerini paylaştı.

Üniversitemiz Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa; akademik ve idari personel ile Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencileri katıldı.

Üniversitemiz Afrika Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen konferansta, TRT'nin Orta Doğu muhabiri Mehmet Akif ERSOY öğrencilerle bir araya geldi.

Ortadoğu coğrafyası hakkında bilgiler veren ERSOY,  haberi yaparken bölgenin kültüründen, coğrafyasından, değerlerinden haberdar olmanın muhabirin işini kolaylaştıracağını söyledi. Suriye, Mısır, Filistin ve Libya gibi Orta Doğu ülkelerinde yaşanan savaşlara, katliamlara tanık olan ERSOY: “Savaş muhabirleri olarak haberleri; televizyonlara, gazetelere ve internete servis ederiz. Bütün Orta Doğuda yaşananlar insanlık ayıbıdır. Yaşananları gördüğümüzde üzülürüz. Fakat çok geçmeden bu üzüntümüze bir yenisi daha eklenir. Acı size dokunmadığı sürece, canınız çok yanmaz. Fakat durum izlediğinizden çok daha acıdır. Her zaman bu olayların bir diğer tarafı da var. Sizler bilinçli kişiler olun, sadece televizyonda seyrettiklerinize itibar etmeyin” ifadelerini kullandı.

Konferans Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Muhammet ATALAY’ın konuşmacı ERSOY’a telekkür edip, plaket takdim etmesiyle sona erdi. 

ateş

Facebook Twitter Google Plus
ateş hattı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.