Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/12/2014 10:14:13 - 30/12/2014 10:14:13 - 15288 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 6. Üst Kurul Toplantısı, Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonunda, 29 Aralık 2014 tarihinde yapılan toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ve TÜB Dönem Başkanı  Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK ve Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Prof. Dr. Fatih KONUKÇU katıldı.

TÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK’in Başkanlığını yaptığı toplantıda; 5. Alt Kurul Toplantısında alınan kararlar ve kararlara ilişkin gelişmeler değerlendirilerek, bir sonraki Üst Kurul toplantısına kadar gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin gündem maddeleri görüşüldü.  Toplantıda ele alınan bir maddede; TÜB üyesi üniversitelerin Merkezi Laboratuvarlarından alınacak analiz hizmetlerinde, hizmet alınan üniversitelerin personeli ile aynı ücrete tabi olunması, tüm analizler için (Üniversite içi ve dışı) ortak bir fiyatlandırma imkanının değerlendirilmesi hususu karara bağlanırken diğer bir maddede ise; “Trakya Bölgesinin Sosyoekonomik Kalkınmasında Üniversiteler” ve “Balkanlara 21. Yüzyıldan Bakış” ana başlıklarında TÜB üyesi üniversitelerin Rektör Yardımcıları koordinasyonunda çalışma gruplarının oluşturulması kararı alındı.

TÜB Heyeti, Üniversitemizi Ziyaret Etti

Toplantının akabinde TÜB Heyeti, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ’ı ziyaret etti. Rektörlük Makamındaki ziyarette Bölge Rektörleri karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ, misafirlerine Üniversitemiz Kayalı Yerleşkesi kampüs alanında yer alan yapımı tamamlanmış Spor Salonu, Açık Futbol Sahası ve Merkezi Derslikler Binalarının yanı sıra yapımı devam eden Cami, Mühendislik Fakültesi Laboratuvarları ve Rektörlük Binası inşaatlarını gezdirdi. Prof. Dr. AYKAÇ, burada yaptığı açıklamada, Kırklareli Üniversitesi’nin emin adımlarla büyümeye devam ettiğini söyleyerek, ziyaretleri için konuklarına teşekkür etti. 

Kampüs alanını gezen Prof. Dr. ŞİMŞEK ve Prof. Dr. YÖRÜK ise; Kırklareli Üniversitesi’nde geleceğe dair yatırımlar yapıldığını görmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. 

Trakya Üniversiteler Birliği 6. Üst Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Google Plus
TÜB Toplantısı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.