Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/02/2015 12:11:50 - 02/02/2015 12:11:50 - 9162 Okunma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Kırklareli’mizde unutulmaya yüz tutmuş çömlekçilik sanatını yaşatmaya çalışan tek kişi Hüseyin ÇOKAN'ı ziyaret etti.

Çömlek Ustası Hüseyin ÇOKAN'ı Yayla Mahallesindeki atölyesinde ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, asırlarca mutfak araç-gereçleri olarak her evin vazgeçilmez parçaları olan topraktan yapılmış çömleklerin günümüzde plastik ve çelikten yapılan dayanıklı araç gereçlerle birlikte unutulmaya yüz tuttuğunu söyledi. Kırklareli’mizde çömlekçiliğin Hüseyin ÇOKAN’ın özverili çalışmalarıyla hayatta kalma savaşı verdiğini belirten Prof. Dr. AYKAÇ, bu mesleğin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında Kırklareli Üniversitesi olarak Hüseyin ÇOKAN’a gerekli desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Çömlek ustası Hüseyin ÇOKAN’a kendisinden sonra mesleği devam ettirecek çırak ve kalfaların bulunup bulunmadığını da soran Rektörümüz, hiç çırak ve kalfa bulunmadığı cevabını alınca bu mesleğin yaşatılması konusunda zorlu bir yolun bulunduğunu ifade etti.          

Hüseyin ÇOKAN ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ’a çömlek yapımı hakkında bilgiler verdi. Gerçekleştirdiği ziyaret ve verdiği destek için Rektörümüze teşekkür eden ÇOKAN, çömlekçiliği bir yaşama biçimi olarak benimsediğini ve Kırklareli’nde bu zanaatı yaşatmak ve sürdürmek adına 62 yıldır çaba harcadığını anlattı.

Çömlek Ustası Ziyaret

Facebook Twitter Google Plus
çömlekkçi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.