Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/02/2015 11:35:50 - 13/02/2015 11:35:50 - 10205 Okunma

Kırklareli Üniversitesi ve State University of Library Studies and Information Technologies Üniversitesinin işbirliği ile düzenlenen “Kültürel ve Tarihi Miras: Toleransın Dili” başlıklı seminer Üniversitemizde gerçekleştirildi.

Kırklareli Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin üstlendiği Seminere; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, State University of Library Studies and Information Technologies Üniversitesi Rektörü Prof. DSc. Stoyan DENCHEV, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Rusko GEORGIEV, State University of Library Studies and Information Technologies Üniversitesi öğretim elemanları ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, programda yaptığı açılış konuşmasında bu çalışmanın iki üniversite ve iki ülke arasında gelecekte yapılacak somut işbirlikleri için güzel bir zemin hazırlayacağını belirterek özellikle ortak kültür mirasına yönelik olarak gerçekleştirilecek bu tür etkinlik ve projelerin iki ülke arasındaki dostluğu güçlendireceğini ifade etti.

State University of Library Studies and Information Technologies Üniversitesi Rektörü Prof. DSc. Stoyan DENCHEV ise, bu seminer programının geleceğe güvenli adımlar atmak, kültürel bağların güçlenmesi ve hoşgörü için önemli bir adım olacağını kaydetti. Bu ortak seminer sayesinde Avrupa Birliği’nden çeşitli yardımlar alınacağına da değinen Rektör Prof. DSc. DENCHEV, bu tür çalışmaların devamını temenni ettiklerini söyledi.  

Bulgar akademisyenlerin tarih ve kültür mirası ile bilgi-belge yönetimi konularında raporlar sundukları seminerde Üniversitemizi temsilen KLU Balkan Araştırmaları Merkezi Müdür V. Öğr. Gör. Ahmet ALTAY tarafından “Türkiye ve Bulgaristan’ın Ortak Tarih ve Kültür Mirası” ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Türkan DOĞRUÖZ tarafından “Bulgaristan’da Yayınlanmış Türkçe Bir Gazete: Ahali” başlıklı sunumlar yapıldı.

Seminer programının sonunda hediye takdimi yapıldı. 

seminer

Facebook Twitter Google Plus
“Kültürel ve Tarihi Miras: Toleransın Dili” konulu konferans düzenlendi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.