Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/02/2015 11:08:01 - 24/02/2015 11:08:01 - 15610 Okunma

KOSGEB, Kırklareli Üniversitesi ve Ticaret  ve Sanayi Odası TEKMER İşbirliği Protokolü İmza Töreni, 23 Şubat 2015 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İşbirliği protokolünün imzaları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Hasan Tarık ALTUNTAŞ ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya ÇETİNTAŞ tarafından atıldı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, çok uzun vadeli bir işin ilk harcını koyduklarını söyleyerek bunun nihai meyvesinin Teknopark olacağını belirtti. Prof. Dr. AYKAÇ, konuşmasında şunları ifade etti: “Biz, üniversitenin iş adamlarıyla, iş dünyasıyla, sanayicilerle birlikte yapabileceği bütün işlerde adım atmaya çalışıyoruz, bu doğrultuda elimizden gelen desteği vererek öncü rolümüzü yerine getirmek için ilk günden beri çaba harcıyoruz. Tabi ki Kırklareli Üniversitesi gelişiyor, güçleniyor, kadroları oluşuyor. Başlangıçta kadro yönüyle eksikliklerimiz vardı. Her işi yerine getirecek kadar kadromuz yoktu. Daha sonra adım adım kadrolarımız zenginleştikçe diğer anlarda da üniversite olarak birlikte yapabileceğimiz işlere önem vermeye başladık ve mümkün olan her alanda özel sektör ve iş dünyasıyla birlikte yapabileceğimiz işlere yöneldik. TEKMER de bu gayretimizin bir sonucu oldu.

Teknoloji Geliştirme Merkezinde üniversite bünyesinde oluşturacağımız ofislerle, sağlayacağımız akademik ve bilimsel yardımlarla iş dünyasının projelerine destek olacağız.  Özel sektörde projesi olan, proje geliştirmek isteyen, yeni fikirleri olan, inovasyon düşünceleri olan herkes uygun ve avantajları bulunan bu fırsattan yararlanabilecek. Biz burada dolayısıyla iş dünyasına ev sahipliği yapmış oluyoruz. Bir anlamda yol göstermiş ve teşvik etmiş oluyoruz. Tabi ki Sanayi Bakanlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası ile el ele vermek suretiyle bu zemini birlikte oluşturmuş oluyoruz. Burada böyle bir birliktelik söz konusudur.

Kırklareli’mizin iş potansiyelinin ve bu potansiyelin ölçeğinin Teknoloji Geliştirme Merkezi kurulması için elverişli olduğunu gördük ve bunların daha da gelişeceğini düşünerek, buna inanarak böyle bir adım attık. TEKMER Merkezimizin Ülkemiz ve Kırklareli’miz için faydalı olmasını diliyorum. Bu adımın hayırlı olmasını, çok iyi sonuçlara ulaşmasını, uzun gelecekte verimli bir Teknoparka dönüşmesini temenni ediyorum. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya ÇETİNTAŞ ise konuşmasında böyle bir projenin içinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Teknoloji Geliştirme Merkezimiz ileride olabilecek Teknoparkların bir ön başlangıcı, ön kuruluşu olarak sanayici, üniversite ve KOSGEB işbirliğini kuvvetlendirecek, sanayicilere gerekli bilimsel, teknolojik ve akademik bilgiyi sağlayacak ve en iyi projeler nasıl ortaya konulur, ARGE konusunda nasıl rantabıl sonuçlara ulaşılabilir gibi konularda çok faydalı olacaktır. Kırklareli önemli bir sanayi kentidir. Gerek Lüleburgaz ilçemizde gerekse Kırklareli’mizde Türkiye’de ilk 500’e giren sanayi tesisleri bulunuyor. Son yıllarda Organize Sanayi Bölgemize gelen yatırımcıların artmasıyla beraber, sanayicilerin ARGE ile bilimsel ve teknolojik desteğe ihtiyacı ivme kazanacaktır. Buna bir hazırlık olarak Üniversitemiz ve KOSGEB ile beraber biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak böyle bir projenin içinde olmayı memnuniyetle karşıladık. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerek Sanayi Bakanlığımızdan ve KOSGEB’den gerekse Üniversitemizden gelebilecek destek ihtiyacına karşı Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden geldiğince yardımcı olacağımızı, biz de bunun bir parçası olarak içinde bulunacağımızı söylemek istiyorum. TEKMER Merkezimizin ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Hasan Tarık ALTUNTAŞ da konuşmasında protokol çerçevesinde KOBİ’lere ve girişimcilere verilecek desteklerle ilgili bilgiler aktararak, şunları kaydetti: “TEKMER Protokolü ile ilimizdeki tüm KOBİ’lerimize ve girişimcilerimize ARGE desteği vermeyi hedefliyoruz. Bu destekte 600 bin TL’ye kadar hibe desteğimiz var. 400 bin TL’ye kadar da geri ödemeli, sıfır faizli kredimiz vardır. KOBİ'lerimize ve girişimcilerimize verilen ARGE ve inovasyon desteği toplamda 1 milyon TL’dir. Bununla ilgili hem Üniversitemiz hem de Ticaret ve Sanayi Odamızın da içinde olduğu bir değerlendirme ve karar kurulunda ele alınan projelere biz bu desteği veriyoruz. Tabi, ARGE desteği KOSGEB’in desteğidir. Bunun yanında KOBİ'lere verilen “5146 Sayılı ARGE Kanunu” da vardır. Bu kanun ARGE yapan KOBİ'nin ARGE indirimini, gelir vergisi stopaj teşvikini, sigorta primini ve damga vergisini kapsamaktadır. Bu aşamadan sonra artık biz ilimizde ARGE potansiyeli yapan firmalara maksimum desteği vererek ilimizde ciddi anlamda çıtayı yükseltmek istiyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  

tekmer

Facebook Twitter Google Plus
tekmer
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.