Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/02/2015 12:06:26 - 26/02/2015 12:06:26 - 11621 Okunma

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini artırmak, yüksek teknoloji ürünlerinin üretilmesinin desteklenmesi amacıyla San-Tez (Sanayi Tezleri) proje toplantısı yapıldı.

Kayalı Kampüsü Merkezi Derslik 3. Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Elektrik Elektronik Mühendisi Ahmet Yaşar ŞAGBAN, San-Tez'in Kamu-Üniversitesi-Sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen ARGE çalışmaları olduğunu söyledi.  

Üniversite-Sanayi işbirliği, en etkin işbirliği olarak sanayicinin ihtiyaçları doğrultusunda bunların projelendirilip sunulması olduğunu vurgulayan ŞAGBAN, “Proje elamanlarına destek bursu ve proje desteği yapan kuruma ARGE araştırması olarak destek verilecektir. Projede ekibinde üniversitede tez öğrencisi, proje yürütücüsü ve yardımcı araştırmacı, sanayi alanında ise yardımcı personel bulunmaktadır. Projenin temel amaçları arasında akademik bilginin ticarileşmesi, sanayiye yönelik ARGE personel sayısının artırılması, yeni ve yenilikçi şirketlerin oluşturulması, sanayinin rekabet gücünün yükseltilmesi, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Proje toplantısı, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi. 

san-tez

Facebook Twitter Google Plus
Üniversitemizde San-Tez proje hazırlama süreci toplantısı yapıldı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.