Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/02/2015 10:28:43 - 27/02/2015 10:28:43 - 14060 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali ÖNGÜL’ün yaş haddinden emekliye ayrılması dolayısıyla veda programı düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı tarafından organize edilen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşen programda; Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Osman DURMAZ, Arş. Gör. Nazlı ALTUNSOY ve Yrd. Doç. Dr. Raşit GÜNDOĞDU, Prof. Dr. Ali ÖNGÜL ile ilgili duygu, düşünce ve anılarını paylaştılar. 

Üniversitemize beş yıl hizmet veren Prof. Dr. Ali ÖNGÜL kendisi için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada böyle bir uğurlama toplantısı düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Emeklilik de hayatın bir safhasıdır. Her şeyin bir başlangıcı ve bir bitişi var. 48 yıl 2 ay devlet hizmeti yaptım. Memur olarak başladım. Uzman ve yönetici olarak çalıştım.  22 yıl üniversitelerde ders verdim. İlme çok değer veririm. İlim ve bir takım zanaatlar kişinin kendi kabiliyetiyle ulaştığı yerlerdir. Elbette belli bir yaşta emekli olunacak. Fakat bende arkadaşlarımdan, öğrencilerimden ve Üniversitemden ayrılmanın hüznü var. Çok memnun bir şekilde üniversitemden ayrılıyorum. Böyle bir gün düzenlediğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.   

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ise programdaki açıklamasında Prof. Dr. Ali ÖNGÜL’ün tevazusu, cana yakınlığı, sabrı ve ilim adamı olarak gösterdiği azmiyle herkesin gönlünde taht kurduğunu belirtti. Prof. Dr. AYKAÇ, şöyle konuştu:

“Biraz hüzün duyduğumuz bir gündeyiz. Güzel bir hocamızla bunca sene beraber olduk. Prof. Dr. Ali ÖNGÜL, tevazusuyla, cana yakınlığıyla, sabrı ve ilim adamı olarak gösterdiği azmiyle hepimizin gönlünde taht kurmuştur. Hocamız, hem mütevazi ve olgun kişiliğiyle hepimizin gıpta ettiği örnek bir insan, hem de ilim adamlığı ile de azmin sembolüdür. Hocamız, yaklaşık 50 yılını ilme adadı. İlmin değerini buradan anlıyoruz. Adanma olmayınca, bir işe dört elle sarılmayınca hiçbir işi layıkıyla yapamayız. Bir söz vardır: 'Müthiş bir adanmışlık yok ise, mükemmel bir başarı da yoktur.' Bizim ihtiyaç duyduğumuz örnek insan davranışı işte budur.  

Ben şahsen Üniversitemize en küçük katkıda bulunan kim varsa emeğinin takdir edilmesinden yanayım. Hocalar üniversitenin ana sütunlarıdır. Üniversiteler hocalarla kaimdir. Dolayısıyla hocalarımızı unutmamaktan ve takdir etmekten yanayım. Aynı şekilde idari personellerimizin de emeklerini takdir etmeliyiz.”  

Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ, konuşmasının sonunda Üniversitemize sunduğu katkılar ve yapmış olduğu hizmetlerden ötürü Prof. Dr. Ali ÖNGÜL’e teşekkür etti. Bundan sonraki hayatında sağlıklı ve uzun bir ömür yaşaması dileğinde bulundu. Veda programı Rektörümüz Prof. Dr. AYKAÇ’ın günün anısına Prof. Dr. ÖNGÜL’e plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi. 

 

veda

Facebook Twitter Google Plus
veda
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.