Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/03/2015 13:19:39 - 20/03/2015 13:19:39 - 9140 Okunma

Kırklareli'nde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü törenine; Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri personel, şehit yakınları, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Bu anlamlı günde bir arada olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Vali Esengül CİVELEK, “Çanakkale Zaferi, bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucudur. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyorum. Remzi Yapıcı Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ise; “Çanakkale Zaferi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkansızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır. Milletimiz, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle hem milli tarihimizi hem de dünya tarihini yeniden şekillendirmiştir. Bu duyygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi”nin 100. yıldönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını milletimizin kurtuluşu için feda etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.   

Program, Remzi Yapıcı Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi ile sona erdi.

18 Mart

Facebook Twitter Google Plus
18 Mart
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.