24/03/2015 10:33:13 - 24/03/2015 10:33:13 - 8914 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine inşaat mühendisliği ile ilgili seminer verildi.

Kayalı kampüsü I. Derslik salonunda gerçekleştirilen seminere akademik idari ve personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerde inşaat mühendisliği mesleğini anlatan, Yüksek İnşaat Mühendisi Osman TEZEL geçmişten günümüze inşaat mühendisliği uygulamaları ve tarihsel gelişmeleri, günümüz inşaat mühendisliğinde eğitim, kariyer, mesleki yetkinlik, hizmet alanları, yöntem, tasarım konularına değindi. Beton ve beton katkı malzemeleri hakkında bilgiler veren Yüksek İnşaat Mühendisi TEZEL, kaliteli çimento üretimine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Çimento üretim sürecinden bahseden TEZEL, bazı firmalar ihtiyaca göre çimento üretiyor ancak yeteri kalitede üretim yapıldığından emin olamadıklarını vurguladı. Yapının ortaya çıkmasında yüksek kalitede çimento kullanılmasına dikkat çeken TEZEL; “Çimento, sertliğe, basınca dayanıklı olmalı, kesilmiş ve kırık taneler barındırmalı,” ifadelerini kullandı.

inşaat müh

inşaat müh