Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/03/2015 11:14:30 - 26/03/2015 11:14:30 - 9360 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından “Çocuk Gelişimi” konulu seminer düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşen seminere Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN, yüksekokul akademik personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Çocuk Gelişimcisi Şeyda KURAN, her çocuğu kendi gelişim düzeyinden bir üst düzeye çıkarabilmek amacıyla bireysel ve grup etkinlikleri düzenleyerek onları kendi başına düşünen, araştırarak ve oynayarak öğrenen, özgüveni gelişmiş bireyler olarak yetiştirerek geleceğe hazırladıklarını söyledi. Bu doğrultusunda sosyal ve kültürel organizasyonlarla hem velilerimize hem de çocuklarımıza destek sağladıklarını ifade eden KURAN, çocukların temelleri ilk yılda atılan gelişimlerinin tüm yaşam boyu sürdüğünü bunun içinde bu süreçte çok dikkatli davranılması gerektiğini dile getirdi.

Çocuk gelişiminde her yaş için ayrı ayrı değerlendirmeler yapılması gerektiğini belirten Çocuk Gelişimcisi Zeynep ÇOKŞİRİN ise, çocuklara öğretilmesi gereken fiziksel, sosyal, zihinsel, duygusal ve ahlaki görevler olduğunu aktardı.

Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarının istihdam imkanlarına da değinen ÇOKŞİRİN; “Okuldan mezun olduğunuzda çocuk gelişimi ünvanlıyla mezun oluyorsunuz. Çocuk gelişimi uzmanı olmak için yüksek lisansınızı tamamlamanız gerekiyor. Mesleğimizde uygulama çok önemli bir yere sahiptir. Onun için pratik ve teoriyi yakalamanız gerekiyor” dedi. 

çocuk gelişimi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.