Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/03/2015 11:20:43 - 26/03/2015 11:20:43 - 15176 Okunma

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, “5. Kariyer Günleri” kapsamında Diksiyon Öğretmeni, Model Uçak Öğretmeni ve Lisanslı Serbest Paraşütçü Yasemin GEZEROĞLU’nu Yüksekokul öğrencileriyle buluşturdu.

Havacılığın her alanına yaşamını adayan Yasemin GEZEROĞLU söyleşisinde, askeri havacılık, sportif havacılık, sivil havacılık, serbest uçak, model uçak, paraşütçülük, diksiyon eğitimi, radyo programcılığı ve haber spikerliği ile ilgili öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplandırdı. Çocukluğundan beri havacılıkla ilgili biri hariç her hayalini gerçekleştirmiş olduğunu belirten GEZEROĞLU, gerçekleştiremediği uzaya giden ilk Türkiyeli kadın olmak hayalini hayata geçirmek için elinden geleni yaptığını söyledi. GEZEROĞLU; “Uzay benim için bambaşka bir tutku. Bir uzay yolculuğuyla sınırlı kalmayacak, bilimsel araştırma yapıp, belgesel de çekeceğim. Türkiye'den uzaya giden ilk kadın olmak istiyorum. Böylece havacılıkla ilgilenen biri olarak öncü olabilirim. Kendime güveniyorum. Bu konuda elimden gelen her şeyi yapıyorum. Yurtdışı ile irtibat halindeyim” diye konuştu. İletişim alanında eğitmenlik de yapan Gezeroğlu, öğrencilerini ve kadınları paraşüt sporuna yönelmeleri için de teşvik ettiğini kaydetti.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşen söyleşinin sonunda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yakup AKPINAR, Diksiyon Öğretmeni, Model Uçak Öğretmeni ve Lisanslı Serbest Paraşütçü Yasemin GEZEROĞLU’na plaket taktim etti.

Havacılık

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.