Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/03/2015 10:06:50 - 27/03/2015 10:06:50 - 11585 Okunma

Üniversitemizde İş Dünyası Meslek Yüksekokullarından Neler Bekleniyor” konulu konferans gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezinde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen konferansa akademik idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün yönettiği konferansta ilk olarak konuşan Yıldız Holding İnsan Kaynakları Müdürü Murat YILDIZ, İş dünyasında girmek isteyen kişilerin iş mizacı ile kişinin mizacının uyumlu olmasına dikkat ettiklerini söyledi.

Başarılı olmak için işini daha çok seven arkadaşlara ihtiyaç duyduklarını belirten Yıldız Holding İnsan Kaynakları Müdürü YILDIZ; “Genelde işe alırken kişinin yaptığı işten keyif almasını, böylece keyifli ve başarılı olmasını istiyoruz. Hayata bakışınız ve şirketin hayata bakışı birbiriyle örtüşmelidir. Örtüşme varsa bu arkadaşları alıyoruz. Anketler, mülakatlar yapıyoruz. Arkadaşlara bazı roller veriyoruz. Böylece kişinin uyumunu, başarılı olup olamayacağını öğreniyoruz. İş başvurusu için gelen kişilerin kendilerini iyi analiz etmeleri, kendilerini tanımaları gerekiyor. Bunun farkında olanlar öne geçiyor” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar elde edinilen iş tecrübelerini aktarmaktan memnuniyet duyduğunu vurgulayan Zorlu Holding Zorlu Tekstil İnsan Kaynakları Yetkili Yöneticisi Sezgin ATEŞ, özel sektör performans odaklı olduğunu dile getirdi.

Başvuru yapan kişilerin yetenekli ve başarılı olanlarını istediklerine dikkat çeken Zorlu Holding Zorlu Tekstil İnsan Kaynakları Yetkili Yöneticisi ATEŞ; “İşe aldığımız kişilerin uyum sürecini minimize etmeliyiz. İhtiyaçların neler olduğunu bilerek, bunları öğrenmek gerekiyor. Stajlar gibi, bütünleşik eğitimler gibi çalışmalar yapılmalıdır. Maximum performansı kişiden elde etmek için çalışmalar yapılmaktadır” diye konuştu.  

Son olarak Şişecam İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa CİĞERCİOĞLU ise, Şişecam olarak dünyada büyük bir marka olduklarını, bu sektörde çalışabileceklerin işini seven kişilere ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Bünyelerine kattıkları kişilerin kendilerini mesleki anlamda kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini aktaran Şişecam İnsan Kaynakları Müdürü CİĞERCİOĞLU şunları kaydetti: “Sizler gibi kaliteli arkadaşlarla daha güçlü bir yapıya sahip olacağız. Sizlerin bu aşamada kendini iyi yetiştirmesi gerekiyor. Sizin iyi bir çalışan olmanız yetmiyor aynı zaman da takım çalışmasını da iyi yapmanız gerekiyor”

Konferans konuşmacılara plaket verilmesiyle sona erdi.  

 

iş dünyası

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.