27/03/2015 10:23:29 - 27/03/2015 10:23:29 - 11144 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Elektrik Dağıtımında SEDAŞ” başlıklı konferans, Kayalı Kampüsü I. Nolu Salonda gerçekleşti.

Üniversitemiz "5. Kariyer Günleri" kapsamında Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Şebeke İşletme Hazırlık Müdürü Mahmut KAMAR’ın verdiği konferansı; Mühendislik Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri dinledi.

Türkiye’de elektriğin tarihini anlatarak konferansına başlayan SEDAŞ Şebeke İşletme Hazırlık Müdürü Mahmut KAMAR, elektrik dağıtım şebekesi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Elektrik dağıtım şirketlerinin yürüttükleri; SCADA( Danışmalı Kontrol ve Veri Toplama Sistemi), Çağrı Merkezi, OSOS (Otomatik Sayaç Okuma Sistemi), SAP ERP, CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) Projelerini slayt eşliğinde öğrencilerle paylaştı. Dağıtım şirketlerinin kaliteli hizmet vermek durumunda olduklarını belirten KAMAR, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) denetimlerde bulunduğunu söyledi. Elektrik kesintileri nedeniyle oluşacak mağduriyetlerin tazminata bağlandığını da sözlerine ekleyen KAMAR, EPDK’nın yaptığı düzenlemeyle elektrik dağıtım şirketlerinin tüketicilerin uğradığı zararları tazmin etmek mecburiyetinde olduklarını ve 12 saati aşan kesintilerde tüketicilere 50 TL tazminat ödemeleri gerektiğini kaydetti. KAMAR, konuşmasının sonunda SEDAŞ’ın işe alım süreci ve staj imkanları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Etkinliğin sonunda Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sena KESKİN, SEDAŞ Şebeke İşletme Hazırlık Müdürü Mahmut KAMAR’a konferansı için teşekkür ederek belge takdiminde bulundu.

SEDAŞ