Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/03/2015 17:12:01 - 27/03/2015 17:12:01 - 12268 Okunma

Annesinin Yanında Kalan Çocuklar için Zenginleştirilmiş Uyarıcı Ortam Oluşturulması İşbirliği Protokolü İmza Töreni Yapıldı

Üniversitemiz ve Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu “Annesinin Yanında Kalan Çocuklar için Zenginleştirilmiş Uyarıcı Ortam Oluşturulması İşbirliği Protokolü" imza töreni, 27 Mart 2015 tarihinde Rektörlük Binası Senato Salonunda gerçekleştirildi.

İşbirliği protokolünün imzaları Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ve Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ tarafından atıldı.

Proje ile Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda anneleri ile birlikte kalan 0-6 yaş grubu çocukların bilişsel ve fiziksel gelişimlerini desteklemek amacıyla cezaevi yetkilileri tarafından belirlenen bir alanda  oyun odası oluşturup çocuklara eğitim verecekler.  

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, “Toplumla birlikte, ancak toplumun bir adım önünde olmak bizim şiarımızdır, görevimizdir” dedi. Kırklareli Üniversitesi olarak ilin her alanına, her noktasına dokunmak durumunda olduklarını söyleyen Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Kırklareli’ne Üniversitenin bütün faaliyetlerinin sinmiş olması gerektiğini belirterek, şunları ifade etti: “İnsanlara olabilecek her alanda elimizi uzatmamız, elimizi vermemiz gerekiyor. Bir anlayışımız var. Bunu slogan olarak da ifade ediyoruz, buna özen gösteriyoruz. Toplumdan asla kopmayacağız, yani tabiri yerindeyse pergelin bir ayağı faaliyette bulunduğumuz il ve toplum olacak, diğer ayağıyla da dünyayı dolaşacağız. Dünyada olup biteni anlamak, yorumlamak ve sadece oradan almak değil, dünyaya da bir şeyler vermek gayesindeyiz. Bu proje de tam buna denk düştü. Toplumumuzla yani pergelin sabit kalan ayağıyla ilgili olarak faaliyette bulunduğumuz ilin mümkün olan her alanında Üniversite olarak gücümüz yettiği kadar bulunmak istiyoruz.

Genç bir akademisyen kadromuz var. Araştırmaya çok meraklılar. Fırsat buldukça, imkan oldukça genç arkadaşlarımızın daha çok projeler üreteceklerine inanıyorum. Cumhuriyet Başsavcılığımızın bu konuda önemli bir katkısı oldu. Cumhuriyet Başsavcılığımız, bu konunun önemini dile getirmek suretiyle bize projeyi üniversitemizle birlikte gerçekleştirme imkanı sundu. Bu noktada başta Sayın Cumhuriyet Başsavcımız İlyas YAVUZ olmak üzere Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN ile öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”  

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ ise konuşmasında hedeflerinin kurumlar arası diyalog olduğunu belirterek, devletin kendilerine vermiş olduğu yetki çerçevesinde cezaevinde barındırdıkları yetimleri,  gençleri ve çocukları olabildiğince mutlu edebilmek gayesinde olduklarını dile getirdi. YAVUZ, şöyle konuştu: “Annesinin Yanında Kalan Çocuklar için Zenginleştirilmiş Uyarıcı Ortam Oluşturulması Projesi önümüze getirildiği zaman çok beğendim. Düşünülmesi bile güzel. Mevlana’nın çok güzel bir sözü var: “Kendimi en yalnız hissettiğim an, beni anlamayan insanlarla bulunduğum andır.” Ben de bu sözü şöyle değerlendiriyorum: İnsanın kendisini en rahat hissettiği an, bir şeyler düşünüp o düşüncesini düşünen insanlarla birlikte olduğu andır. Güzel bir başlangıç oldu. Cezaevinde çocuklar için farklı bir durum oluşturulacak. Projemizin başarılı olacağı kanaatindeyim. Samimiyetimizi, iyi niyetimizi, sevgimizi, saygımızı, muhabbetimizi ve güzelliğimizi bu tür faaliyetlere koyduğumuz zaman başarılmayacak hiçbir şey yoktur. İnşallah projeyi başaracağız. Ben, başta  Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ olmak üzere hocalarımıza, öğrencilerimize ve Ceza-İnfaz Kurumundaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Nilay ÖZHAN da proje ile ilgili bilgi verdi. ÖZHAN,  cezaevinde kalıcı olarak oyun odası yapmak, bir anasınıfı ortamı hazırlamak istediklerini söyleyerek, şunları aktardı: “Güneşim Ol! sloganı ile yola çıktık. Toplayacağımız kitap, oyuncak ve maddi yardımlarla Cezaevinin bize verdiği alanda oyun odası oluşturacağız. Daha sonra burada Çocuk Gelişimi Bölümü olarak haftada 2-3 gün eğitim vermeye geleceğiz. Çocukları mahkümların arasından alıp eğitmek istiyoruz. Biz mezun olduktan sonra alt sınıflar bunu devam ettirecekler. Projeyi başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyoruz. 0-6 yaş, çocuğun en önemli gelişim dönemidir. Bu dönemde çocuğun cinsel kimliği oluşmaktadır ve kadın mahkümlarla birlikte kalması çocuk için çok sakıncalıdır. Çocuk Gelişimi Bölümü olarak erkek arkadaşlarımızın da eğitimlere gidip erkek çocuğa model olmasını amaçlıyoruz.”   

Protokol

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.