Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/03/2015 17:36:06 - 27/03/2015 17:36:06 - 10196 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından “Haberleşme ve Telekomünikasyon” konulu konferans düzenlendi.

Lüleburgaz Türk Telekom Müdürü Elektrik-Elektronik Mühendisi Bülent DAL’ın verdiği konferansı; Mühendislik Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri dinledi.

Bülent DAL, konferansına telekomünikasyonun tanımını yaparak başladı. Telekomünikasyonun her türlü işaret, sembol, ses, görüntü ve elektrik sinyallerine dönüştürülebilen her türlü verinin kablo, telsiz, optik, elektrik, manyetik, elektro manyetik, elektro kimyasal, elektro mekanik ve diğer iletim sistemleri vasıtasıyla iletilmesi, gönderilmesi ve alınması olduğunu söyledi.

Türkiye’de telekomünikasyonun tarihi, telekomünikasyon sistemleri, telekomünikasyon şebeke ve teknolojileri, Türk Telekom’un müşterilerine sunmuş olduğu hizmetler, insan kaynakları, işe alım süreci, staj imkanları ve Türk Telekom Kariyer Günleri konularında slayt eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdi. Türk Telekom staj başvurularının başladığını duyuran DAL, Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerine 16 Mart-15 Nisan 2015 tarihleri arasında Türk Telekom’a staj başvurusunda bulunabileceklerini bildirdi.   

Konferansın sonunda Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Hakan KUSABOYLU, konferansı için Lüleburgaz Türk Telekom Müdürü Elektrik-Elektronik Mühendisi Bülent DAL’a teşekkür ederek, belge takdiminde bulundu. 

Telekomünikasyon

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.