Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/03/2015 11:38:15 - 30/03/2015 11:38:15 - 10666 Okunma

Üniversitemiz “5. Kariyer Günleri” etkinlikleri çerçevesinde Turizm Fakültesi öğrencilerimize seminer verildi.

Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen seminerde; Dosso Dossi Hotelleri Genel Müdürü Muhammet CUNTAY, 12 yılda nasıl Genel Müdür olduğunu ve başarısının sırlarını anlattı.

Kayalı Kampüsünde gerçekleşen seminerde konuşan Genel Müdür Muhammet CUNTAY; kendine inanmak, güvenmek ve bunu karşı tarafa hissettirmenin önemine dikkat çekerek, bir turizm işletmesinde çalışan mutlu değilse, misafirin mutlu olma şansının bulunmadığını ifade etti. CUNTAY, sektörün zorluklarla dolu olduğunu belirterek belli bir yere ulaşmak için zorluklara göğüs germek gerektiğini söyledi. İyi bir yönetici olmak isteniyorsa; çamaşırhane, bulaşıkhane, kapı hizmetleri ve kat  hizmetleri gibi belli departmanlarda çalışılarak tecrübe kazanmanın elzem olduğunu kaydetti.

Hotellerde işe başvurma stratejilerine de değinen CUNTAY, “Hocalarınızdan öğrendiğiniz bilgileri iyi kullanarak, yaz dönemlerini iyi değerlendirdiğiniz takdirde ortalama 4 yıl sektör tecrübesine sahip bir kişiyle aşağı yukarı aynı duruma gelmiş olursunuz. Sizin avantajınız; mental ve vizyon olarak belli bir noktaya gelmiş olmanızdır. Alaylılar okuyamamışsa ve siz okumuşsanız, sizin gelişim hızınız daha fazla demektir. Çalışmaya başladığınızda 2-3 yıl içerisinde 10 yıl tecrübesi bulunan alaylı birisini geçebilirsiniz. Bu, tamamen okulda kendinizi geliştirip hazırlamanızla alakalıdır” şeklinde konuştu.   

Konferansın sonunda Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kaplan UĞURLU, konferansı için İstanbul Dosso Dossi Hotelleri Genel Müdürü Muhammet CUNTAY’a teşekkür ederek belge takdim etti.

Dosso Dossi Hotel

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.