Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
31/03/2015 16:39:04 - 31/03/2015 16:39:04 - 15486 Okunma

Kütüphaneler, eğitimin bilimsel, kültürel ve sanatsal yönünü destekleyerek, insanımızın her türlü bilgi ihtiyacını karşılayan, sosyal, ekonomik, kültürel, tarihi değerlerine sahip çıkan bütün toplumu ilgilendiren kuruluşlardır.

Eğitimi, bilimsel, kültürel ve sanatsal üretimi destekleyen araçlar olarak önemli bir görev üstlenmişlerdir. Tarihî, kültürel ve bilimsel bilgi birikimimizi koruyan kütüphanelerimiz ve arşivlerimiz, bunu toplumun hizmetine sunarak, topluma karşı büyük bir görev üstlenmiştir.

Kütüphaneler içinde araştırmacı ve okuyucuların istekleri konusunda duyarlı ve bunun da ötesinde sorumluluk hissetme noktasında olanlar üniversite kütüphaneleridir. Çünkü üniversite kütüphanelerinin diğer kütüphaneler gibi bilgiyi kullanıcılara zamanında ve kolayca sunmanın yanı sıra, bilgiyi üretmek, bilgiye erişmek bilgiyi yaymak ve bilgiyi depolamak gibi sorumlulukları üstlenmiştir. Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde, ülkelerin gelişme hızını bilgi üretimi ve kullanımında kat ettiği mesafenin belirleyeceğini bilen üniversitemiz; oluşturduğu otomasyon sistemleri aracılığı ile basılı ve elektronik ortamdaki bilgilere uzaktan erişime büyük önem vermektedir. Ulusal ve uluslararası ağlar aracılığı ile entegre olduğu sistemlerin herhangi birinde bulunan bilgi, belge ve yayına anında ulaşabilen, dolayısı ile kütüphane kullanıcıları ile enformasyon kaynakları arasında her bakımdan uyumun bulunduğu bir bilgi merkezi konumuna gelmiştir.

Bu güzel duygu ve düşüncelerle ülkemizin, üniversitemizin, akademik ve idari personelimizin ve öğrencilerimizle birlikte tüm kitap dostlarının ve okurların Kütüphaneler Haftası’nı kutluyorum. Kitapların, kütüphanelerin ve kitap sevenlerin daha çok ilgi ve rağbet gördüğü aydınlık günler dilerim.

Kütüphane Haftası

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.