Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
01/04/2015 17:36:33 - 01/04/2015 17:36:33 - 7741 Okunma

“I. Kırklareli Girişimcilik Günleri Paneli”, 1 Nisan Çarşamba günü Üniversitemiz Rektörlük Kültür Merkezinde yapıldı. Panele kendi işini kurmak isteyen girişimci adayları büyük ilgi gösterdi.

Girişimci adaylarına girişimciliğe verilen desteklere dair önemli bilgilerin verildiği panelin oturum başkanlığını Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bahtiyar DURSUN yaptı. Doç. Dr. DURSUN’un açılış konuşmasının ardından sırasıyla Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan AKSOY, KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Hasan Tarık ALTUNTAŞ ve Kırklarelili Girişimci Nurşen TİMUR katılımcılara girişimcilik konusunda çeşitli ipuçları sundular.

İŞKUR İl Müdürü Hasan AKSOY, kurum olarak KOSGEB ve Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ortaklığında düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine yoğun ilgi olduğunu belirterek bu yıl için toplam 20 gruba bu eğitim imkânını sunmayı planladıklarını belirtti. KOSGEB İl Müdürü ALTUNTAŞ ise devletin tüm imkânlarını girişimci adaylarını desteklemek üzere seferber ettiğini, yeni iş kurma arzusunda olan herkese ellerinden gelen yardımı sunduklarını söyledi. ALTUNTAŞ konuşmasında özellikle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonundaki süreçte girişimci adaylarının KOSGEB desteklerinden ne şekilde yararlanabileceklerine ilişkin bilgiler verdi. Panelin son konuşmacısı Nurşen TİMUR ise KOSGEB’den aldığı destek neticesinde kendi işini nasıl kurduğunu ve bu süreçte KOSGEB’in kendisine nasıl yardımcı olduğunu anlattı.

Panel sonunda geçtiğimiz hafta sonlanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan girişimci adaylarına sertifikaları panelistler tarafından takdim edildi. Sertifika töreninin ardından yeni başlayacak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılacak adayların belirlenmesi için girişimci adaylarıyla sözlü mülakatlar gerçekleştirildi. 

Girişimcilik Paneli

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.