Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/04/2015 12:29:22 - 02/04/2015 12:29:22 - 16536 Okunma

Üniversitemiz Kayalı Kampüsünde İŞKUR Hizmet Noktası açıldı.

Kayalı Kampüsü I. Derslik binasında yapılan açılış töreni öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ ve İŞKUR İl Müdürü Hasan AKSOY tarafından "İŞKUR Hizmetlerinin Sunumuna İlişkin İşbirliği Protokolü"  imzalandı. Törene akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversite olarak öğrencilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak staj ve iş imkânlarına vesile olabilmesi açısından İŞKUR’u misafir etmeye karar verdiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, bu önemli hizmetten fayda sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Prof. Dr. AYKAÇ; “Bugün burada açılışını yapacağımız İŞKUR Hizmet Noktası, iş hayatına başlayacaklar için önemli bir rehberlik sunacaktır. Diğer taraftan da işi olmayanları emek piyasasına hazırlamış olacaktır. Dolayısıyla çok yönlü bir faaliyet yürütülmüş oluyor. Üniversitemizden mezun olacak öğrencilerimiz nerede ve nasıl başlayacaklarına hemen karar veremeyebilir. Öğrencilerimiz, bu hizmet noktası sayesinde hızlı bilgiler alabilecekler. Hizmet doğrudan genç öğrencilerin ayağına gelmiş oldu. İŞKUR Hizmet Noktasının kurulmasında başta İŞKUR İl Müdürü Hasan AKSOY’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Gençlerin iş hayatında karşılaşabilecekleri problemleri çözmek için Hizmet Noktasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan İŞKUR İl Müdürü Hasan AKSOY ise,  onlarla mesleki bilgiler vermek amacıyla bu girişimde bulunduklarını ifade etti.

Ülke genelinde İŞKUR hizmet noktaları kurarak öğrencilere bilgiler verdiklerini aktaran İŞKUR İl Müdürü AKSOY, şunları kaydetti: “Daha önce Kırklareli Üniversitesi Kavaklı Kampüsünde İŞKUR ortak noktasını açtık. Şimdi de Kayalı Kampüsünde hizmet vereceğiz. Öğrencilere mesleklerle ilgili hizmetler vermenin yanı sıra etkili iş görüşmeleri nasıl yapılır konularında bilgiler vereceğiz. Cv nasıl hazırlanır, mülakat teknikleri nelerdir, mülakatlarda nelere dikkat edilir gibi hususlarda bilgilendirmelerde bulunacağız. Aynı zamanda iş başı eğitim programları da vereceğiz. Öğrenci, bir işe stajyer olarak başladığında İŞKUR çalışma bedelini karşılayacak dendiğinde bizler öğrencilere günlük 25 lira ücret vereceğiz. Böylece işverene hiçbir maliyeti olmayacak. Hem işveren hem de öğrenci arkadaşlarımız faydalanmış olacaklar. Bu hizmetten bütün arkadaşların faydalanması istiyorum. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Açılış kurdelesini Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, İŞKUR İl Müdürü Hasan AKSOY ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR birlikte kestiler.

İŞKUR

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.