Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/04/2015 09:43:37 - 24/04/2015 09:43:37 - 9903 Okunma
Webometrics, Türkiye'nin de aralarında olduğu farklı ülkelerin en başarılı bilim insanları sıralamasını yaptı.
 
Avrupa birliği 7. çerçeve programı kapsamında "Project Acumen" adıyla desteklenen bir projede yapılan araştırmada Türkiye ve Avrupa'da bilim insanlarının başarı sıralaması çıkartıldı.
 
Üniversitelerin sıralamasını yaparak adını duyurmuş olan webometrics, h indeksi ve atıf sayılarını göz önünde bulundurarak Türkiye'de en başarılı ilk 2000 bilim insanının listesini Webometrics web sitesinden yayınlandı.
 
2000'den fazla bilim insanı arasından seçilmiş ve Google Scholar, Web of Science verilerine göre incelemesi yapılarak oluşturulmuş "En Başarılı Bilim İnsanları" listesinde, Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahtiyar DURSUN 1591. sırada yer alırken, Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Cihan GÖKÇÖL 1986. sırada yer aldı. Öğretim Üyesi Doç. Dr. DURSUN, "Bu listede bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Üniversitemiz için çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullanırken, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi GÖKÇÖL ise, "Bilim dünyası ve Üniversitemiz için çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu. 
bilim adamları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.