Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/04/2015 15:35:13 - 27/04/2015 15:35:13 - 10824 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, Türkiye’deki diğer İlahiyat Fakülteleri arasında tek olma özelliğine sahip “Dini Mûsîki Uygulama Sınıfı” projesini hayata geçirdi.

İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü, Türk İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları Anabilim Dalı Türk Din Musiki Bilim Dalı dini mûsîki derslerinin ve çalışmalarının daha verimli bir şekilde yürütülebilmesi kültürün ve sanatın İlahiyat Fakültesi öğrencilerine daha anlamlı bir ortamda iletilebilmesi amacıyla İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DALKILIÇ tarafından Üniversitemiz Rektörlüğünden talep edilen “uygulama dersliğine (meşkhaneye)” kısa zaman içerisinde kavuştu.

İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı ve Sanatları Anabilim Dalı Öğr. Gör. Uğur ALKAN, mûsîkinin İlahiyat Fakültesi öğrencileri arasında ilgi duyulan bir sanat haline geldiğini ifade ederek oluşturulan dini mûsîki dersliğinin Türkiye’deki hiçbir İlahiyat Fakültesinde olmadığını belirtti. Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin diğer üniversitelerdeki ilahiyat fakülteleri için örnek olacağını söyleyen Öğr. Gör. ALKAN, Fakülte olarak eğitim ve öğretime yeni başlamış olmalarına rağmen çok kısa bir süre içerisinde mûsîkiye ilgi duyan yetenekli öğrencilerden  “Mûsîki Mahfili” adında bir koro oluşturduklarını ve bu koro ile Şeb-i Aruz ve Kutlu Doğum haftasında dini mûsîki konserler verdiklerini dile getirdi.

ALKAN, “13 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30’da Rektörlük Kültür Merkezinde  yine konser vereceğiz. Kültür ve sanata ilgi duyan Üniversitemiz akademik ve idari personelini, öğrencileri ve Kırklareli halkını konserimize bekliyoruz. Kültür ve sanata özellikle de mûsîki kültürüne ve sanatına önem gösteren ve mûsîki dersliğinin oluşmasında her türlü desteği veren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ olmak üzere emeği geçen herkese Fakültemiz adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  

 

Musiki Uygulama Sınıfı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.