Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/04/2015 15:22:25 - 30/04/2015 15:22:25 - 8880 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile düzenlenen 2015 yılı ikinci grup Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 25 girişimci adayı, törenle sertifikalarını aldı.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleşen sertifika törenine; Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan AKSOY, KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Hasan Tarık ALTUNTAŞ, Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erman TRAK ve girişimci adayları katıldı.

Sertifika töreni, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan AKSOY’un İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara verilen desteklere ilişkin bilgilendirme konuşması ile başladı. AKSOY, İŞKUR olarak girişimci adaylarının KOSGEB desteklerine ulaşabilmelerinde ön şart olan girişimcilik eğitimleri konusunda kendilerine düşen görevi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile yerine getirdiklerini ifade etti.  

KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Hasan Tarık ALTUNTAŞ ise, eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan adayların bundan sonraki süreçte KOSGEB’e hibe desteği almak üzere başvuruda bulunabileceklerini belirtti. ALTUNTAŞ, girişimci adaylarını iş planlarını hazırladıktan sonra destek almak için başvuruda bulunmaya davet ederek konuşmasını tamamladı.

Tören, adaylara sertifikalarının takdim edilmesi ve bir sonraki eğitim programına katılacak girişimci adaylarının belirlenmesi için yapılan mülakatlarla sona erdi.

Haber: Uzm. Yılmaz KUS

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.