Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/05/2015 18:56:30 - 07/05/2015 18:56:30 - 10185 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl birincisi düzenlenen ve farklı etkinliklerle iki gün boyunca devam edecek “Geleneksel Çocuk Şenliği Programı” kapsamında çocukların sağlıklı beslenmelerinin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir tiyatro etkinliği gerçekleştirildi.

Rektörlük Kültür Merkezinde sahnelenen “Şirinler Partisi” adlı tiyatro oyununu Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa ULAŞ, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Safiye ŞAHİN, akademik ve idari personel, öğrenciler, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencileri, vatandaşlar ve çocukları izledi.

Tiyatro gösterisi öncesinde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, çocuklarımızın en iyi şartlarda yetiştirilmesinin geleceğimizin teminatı olduğunu ifade ederek onlara değişik fırsatlar sunmanın önemine değindi. Toplumumuzda özgüveni sağlam, sevgiye doymuş ve yaşlarına uygun olarak gerekli eğitimleri almış bir çocuk eğitimine çok büyük bir ihtiyacın olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin düzenlenmekte olan şenlik kapsamında çocukları gündeme getirmelerini çok anlamlı bulduğunu söyledi.   

Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, iki perdelik oyunda çocuklarda sağlıklı beslenme temasını, sergiledikleri modern danslar ve skeçlerle anlattı. İki saat süren tiyatro oyunu, seyircilerden büyük beğeni topladı.   

Etkinliğin sonunda öğrencileri tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, oyun hakkında kısa bir değerlendirmede bulunarak bazı gerçekleri anlatmanın en güzel yollarından birinin de tiyatro olduğunu dile getirerek, sergilenen tiyatro oyununun, sağlıklı beslenmenin önemini çocuklarımıza etkili bir şekilde anlattığını kaydetti. 

Öte yandan öğrenciler, eğitim gördükleri Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesinde Özel Eğitimde Materyal Geliştirme dersleri kapsamında hazırladıkları eğitici oyuncaklarla Rektörlük Kültür Merkezi fuaye alanında sergi açtı. Sergiyi gezen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, öğrencilerin hazırladıkları materyal ve oyuncakların gelecekte mesleklerini icra etmede kendilerine çok yardımcı olacağını belirtti.

Haber-Fotoğraf: Uzm. Yılmaz KUS

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.